Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

warszawa mnie strasznie meczy

Polecane posty

Gość gość

za mlodu w wieku 20 lat bylam podjarana warszawa, wydawala mi sie taka cool i zachodnia itp, teraz dobiegam 30stki i mnie wkurwia to miasto, betonowa dzungla, wszedzie widac nachalna amerykanizacje, rzygam tym, na dodatek ludzie sa tam jak klony: laski chodza w tych koczkach do gory jak palmy i brylach kujonkach, kolesie w rurki i arafatki i kazdy w komunikacji miejskiej piprzy tylko o: pracy, karierze, kolejnym kursie itp.; i co chwile słysze"generalnie" i "tak" na koncu zdania. :o tez jestem wyksztalcona i w miare obyta ale wkoorwia mnie ten warszawski lifestyle a bede tam musiala wracac za praca :o

Gość gość
To sie wyprowadź. Serio warszawiacy nie będą tęsknić, krzyżyk na drogę:)

Gość gość
a do tego wszędzie daleko i życie jest drogie.... Dlatego ja mieszkam w uroczym, małym miasteczku :)

Gość gość_facet
Trafiłem przez google - "warszawa meczace miasto". Podzielam zdanie autorki. Mam 29l, w Wawie jestem od 4, i już mam dosyć tego miasta. Wszędzie wyścig, chamstwo na każdym kroku, o kierowcach nie wspominając. Ceny wynajmu/mieszkań kosmiczne, ubrania w outletach (fashion house, factory) słabej jakości, ceny w galeriach śmieszne, wszędzie daleko, wieczne korki. Jeszcze ta moda na open space w robocie... Pora się stąd zmywać.

Gość gość
a czy to prawda ze warszawiacy sa zmanierowani tzn wyzej sraja niz doope maja?

Gość gość
kuzwa tez mi radocha w wawie mieszkac! Bylam tam kiedys przez pare tygodni i wymeczylo mnie to miasto jak trza. Znam bol mieszkania w duzym miescie bo od kilkunastu lat mieszkam w Londynie i tu sie dopiero odczuwa beton mimo iz miasto nie jest naszpikowane wiezowcami ani blokowiskami.

Gość gość
Nie rozumiem, narzekają, ale wyprowadzić się z Warszawy nie chcą. Wracajcie do siebie na wieś. Nie ma przymusu mieszkania w stolicy

Gość gość
Wyprowadzają sie, bez obaw - zajadły zazdrosniku. :-o

Gość gość
warszawka męczy każdego - bo to paskudne miasto

Jestem rodowitą warszawianką, i jakis czas temu wyprowadzilam siè z Wwy. Na stałe. Warszawa bardzo siè zmieniła, i wizerunkowo jako miasto, i mentalnie , pod wpływem przyjezdnych. Absolutnie nie mam nic przeciwko ludziom z róznych stron Polski, którzy osiadają w stolicy, ale powinni ciągnąc poziom kultury, zachowania codziennego, w górè, a niestety, idzie w dół... To przykre, bo Warszawa jest jednak wizytówką Polski, i status materialny powinien isc w parze z poziomem osobistym. Nie idzie, stąd tyle buractwa, chamstwa, i pozerki. W swoim aktualnym miescie jestem obca, naplywowa, ale nie obnizam poziomu tylko dlatego, ze nikt mnie tu nie zna, i mogè siè zachowywac np.prostacko. Z drugiej strony -nie sadzè siè, nie przyznajè, ze jestem z Wwy, bo nikomu ta wiedza nie jest potrzebna, a ja nie muszè siè dowartosciowywac miejscem pochodzenia.

Wszędzie są ludzie i ludziska. Buractwo jest wszędzie. W każdym mieście i w każdej wsi, niestety. Pamietaj, ze po II wojnie światowej warszawiakow została garstka. Wiec siłą rzeczy większość warszawiaków, którzy się maja za "lepszych" tak naprawdę są potomkami przyjezdnych :)