Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolposkopia

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie czy któraś dziewczyna miała usuwany fragment szyjki macicy? Jeśli tak to jak długo się "goiłyście"? Pytam ponieważ mam planowany taki zabieg, a tydzień po nim wyjeżdżam na wakacje i nie wiem czy będę mogła wejść do jakiegoś kąpieliska. (ze swoim gin chwilowo nie mam kontaktu) Z góry dzięki za info.

Gość gość
Generalnie goi sie do około miesiąca Rozumiem ze ty będziesz mieć wycinek, ja miałam konkretny zabieg pod narkoza, stożkowe usunięcie czesci szyjki macicy Kolposkopia to tylko badanie a wiec oglądanie szyjki w powiększeniu, można przy tym pobrać wycinek ale nie zawsze sie to robi, pobranie wycinku nie boli bardziej niz zwykły zastrzyk Po zabiegach lepiej przez miesiąc unikać basenu czy kąpieli w jeziorze, po wycinku maksymalne po tygodniu powinno być ok Ja miałam kiedys problemy z infekcjami wiec obowiązkowo na basen nad morze itp zakładam tampony który po kąpieli usuwam, od czasu gdy tak sie zabezpiecza. Nie mam infekcji

Gość gość
Bierz doustne probiotykow, stosuj tampony, mozesz tez używać żelu z wit c który zabezpiecza przed infekcjami