Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy opuścił Wam się brzuch przed porodem?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, w którym tygodniu zaczął opuszczać Wam się brzuch w ciąży? jestem według usg w 29 tygodniu, według OM 31 , termin mam 19/29/31 października (co lekarz to inna opinia). Ostatnio zauważyłam,że nieco opuścił mi się brzuch, wcześniej był znacznie wyżej. Czy któraś z Was też tak miałam? Kolejne badanie mam dopiero za 10 dni, dlatego nie wiem, czy jest powód do paniki. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja jestem w 30 tygodniu,termin mam na 18 pazdziernika i brzuch mi sie jeszcze nie opuszcza

mi się nie opuscil w ogóle. Przestań fisiować.

Gość gość
Mój też się nie opuścił, przynajmniej tak mi sie wydaje.

Gość gość
mnie sie opuscil na 4-5 tygodni przed porodem. wiec chyba nie masz powodu do paniki :)

Gość gość
Moj opuscil sie w pierwszym trymestrze

Gość gość
Ja mam niecały miesiąc do porodu i brzuch już od jakiegoś tygodnia bardzo, bardzo nisko.

Gość gość
Ja w 8 miesiącu już miałam nisko brzuch a urodziłam po terminie. A też już mi koleżanki "wróżyły", że zaraz będę rodzić :P

Gość gość
Mi tak kilka tygodni przed porodem. Chyba ok. 35-36 tc. Urodzilam trzy dni przed terminem z OM. Moze brzuch ci po prostu rosnie. Ksztaly brzuchow sa narawde rozne, a eraz chodzisz w okres najintensywniejszego wzrostu obwodu brzucha. Polozna mi kiedys mowlila ze jakjuz sie opuscil to spokojnie polozysz reke pod biustem na plasko.

Gość gość
Mi sie opuscil w 34 tc. I slyszalam na kazdym kroku:w pracy,w szkolebrodzenia,u lekarza,w przychodni,od.znajomych i nieznajomych,ze zaraz urodze bo brzuch juz niziutko. A urodzilam tydzien po terminie:)

Ja całą ciążę miałam nisko brzuch, moje dziecko w 5 miesiącu obróciło się główką w dół, był strach że urodze wcześniaka ale na szczęście wytrzymałam do 39 tyg

Gość gość
Brzuch zaczął opuszczać się jakoś 2 tygodnie przed terminem, a urodziłam 2 tygodnie po terminie.