Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy można podać serek, jogurt,twarożek maluchowi?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie? Mój mały ma 8 mcy i bedąc w tesco chciałam mu kupić jakiś serek dla niemowląt ( takie z nestle czy gerbera) ale.....strasznie wydają się być nafaszerowane chemią więc znalazłam na nabiale zwykły serek naturalny ( mleko+ kulktury bakterii) "bieluch" ( nie wiem czy znacie produkty tej firmy bardzo dobre serki,twarogi,jegurty,mleka - raczej regionalne...) i pytanie czy można spokojnie podać dziecku 8 miesięcznemu : -serek naturalny - jogurt naturalny - twarożek naturalny

Gość gość
po roku.

Gość gość
podpinam sie pod temat. tez sie zastanawiam, czesto daje dziecko deserki ze sloika z twarozkiem lub jogurtem, sa one od 8 msc i tez chcialam podac dziecku owoce ze zwyklym twarozkiem, tylko jakim?

Gość gość
też kupuję czasem te deserki po 8 miesiącu z jogurtem, twarogiem a jak sama cos przyrządzam to musy a chciałabym je mieszać właśnie z jogurtem, serkiem tylko czy te zykłe naturalne się nadają?

jeśli dziecko nie ma żadnych alergii na białko itp. to mozna już spokojnie podawać. Bieluch w ogóle jest najlepszy dla małych brzuszków.

Gość gość
Moja corka ma teraz 11 miesiecy i juz je takie rzeczy od 1,5 miesiaca mniej wiecej. Nie sa to jakies wielkie ilosci, ale np pare lyzeczek serka wiejskiego, lub wlasnie serka typu bieluch,.W tej chwili potrafi zjesc pol kubka jogurtu i moze zjadłaby wiecej ale ja jakos sie boje dawac jej wieksza ilosc. Bardzo lubi takie produkty , nigdy w zyciu nie kupowalam jej takich deserkó w sloiczkach z twarozkami, jogurtani, jedynie zwykle owocowe.

Gość gość
Mozesz smialo podac,sa jeszcze zdrowsze niz te dla niemowlat,bo to nieprzetworzona zywnoac. O ile dziecko nie ma alergii i dobrze reaguje to smialo. Nawet po 6 miesiacu powoli mozna podawac.

Gość gość
Wiesz ile bym dala.zeby moc kupic bielucha w sklepie? Ale.tu tylko danonki i yogobelle itp. Kiedys dawno widzialam bielucha w sklepie ale to chyba im nie szlo bo juz lata nie bylo. Nawet tesco tutaj nie zamawia,a to najwiekszy sklep w regionie. W osiedlowym tez nie doswiadczysz.

Gość gość
Mieszkam w UK. Położna, gdy mały skończył 6 m-cy powiedziała, że można dawać jogurty dla dzieci, twaróg, ser żółty a nawet mleko krowie, ale nie jako samo do picia, tylko np.do gotowania. Ja malemu podaję mały jogurcik (47g) co najmniej 4dni w tyg., czasem twaróg-troszkę- z owocami np., ser żółty czy mozarella to narazie jak trafi się w daniu gotowym. Nic mu póki co nie jest. A mleko krowie dodaję trochę kiedy mu gotuję sama, zależy jakie danie.

Droga Mamo, zarówno jogurciki, jak i deserki mleczne Nestle oraz Gerber zostały opracowane specjalnie z myślą o najmłodszych, ponieważ charakteryzują się optymalną zawartością białka, tak aby nie obciążać nerek Maluszka. Wzbogacone są w wapń, cynk i magnez – składniki ważne dla mocnych kości i wzrostu dziecka. Produkty te zgodnie z obowiązującym prawem nie zawierają dodatku żadnych substancji konserwujących, a dzięki procesowi pasteryzacji mogą być przechowywane poza lodówką. Wg aktualnego schematu żywienia niemowląt i dzieci jogurt naturalny można podawać Maluszkowi już od 7 miesiąca życia. Pamiętaj jednak, że każdy nowy produkt powinien być wprowadzany do diety Maluszka stopniowo. Na początek podaj synkowi niewielką ilość produktu – 2-3 łyżeczki i obserwuj reakcję organizmu Synka. Jeśli wszystko będzie w porządku kolejnego dnia możesz podać większą ilość. Najważniejsze jest to, aby trzymać się zasady powolnego wprowadzania nowości. Pozwala to łatwo wyeliminować z jadłospisu dziecka to, co nie jest dobrze tolerowane. Ekspert.Nestlé Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.

Gość gość
Drogi ekspercie w takim razie odpowiedz mi na pytanie co takiego dodajecie do tych waszych jogurcikow,ze szkodzily mojemu dziecku? Potwierdzone testami,ze alergii nie ma. Po waszych produktach mlecznych,zreszta i konkurencji,ulewal na kilometr i meczyla go zgaga,refluks sie mocno nasilal. A po zwyklym nabiale,bez zadnych dodatkow,pierwszym lepszym z polki wszystko ladnie pieknie? Chcialabym w koncu poznac ta tajemnice. Na szczescie w naszym przypadku wystarczylo unikanie typowo niemowlecych produktow i dziecko zdrowo sie chowalo. Ale nigdy nie uwierze w wasza bajeczke o cudownych wlasciwosciach

Gość gość
No blagam sklad tych deserkom mlecznyyvh dla niemowląt to sam cukier chujowe sa

Gość gość
Spokojnie można dawać nabiał po 8. miesiącu, trzeba czytać składy produktów, mi również wydaje się, że lepiej kupić takiego "Bielucha" lub np. jogurt naturalny "Sokólski" niż wyroby specjalnie dla dzieci.

Gość gość
Ta meduza zwana Nestle wszędzie wije swoje witki głosząc zbawienną dla świata propagandę. Przetworzona żywność na każdym kroku pod piękną nazwą "innowacyjna formuła", sztucznie wzbogacane w minerały w proszku a prawda jest jedna.. im bliżej natury tym lepiej także jeśli Bieluch ma taki skład jak piszesz to śmiało spróbuj podać Maluszkowi niewielką ilość np. przez 3 dni ok. łyżeczki i obserwuj. Jeśli się obawiasz to poczekaj do czasu gdy Mały skończy rok bo to jest najbezpieczniejszy moment by wprowadzić nabiał.

Gość dns
ja raz kupiłam te "jogurciki" dla niemowląt :O w takim 4-paku. w zasadzie to nie powinno się nazywać "jogurt". Śpieszyłam się wtedy i nie przeczytałam składu- myślałam, że jak dla niemowlaków to będzie ok. W domu posmakowałam to dziadostwo i aż mnie skręciło -takie to słodkie było. Skład? cukier, cukier, cukier :O Bleee.. 2 opakowania jeszcze stoją i w zasadzie to chyba je wyrzucę, bo dziecku tej cukierniczki na pewno nie podam.

Droga Mamo, bardzo nam przykro, że nasze jogurciki nie były tolerowane przez Twojego Maluszka, tak oczywiście może się zdarzyć. Zapewniam jednak, że ich skład jest dostosowany do potrzeb najmłodszych zgodnie z obowiązującymi wymaganiami prawnymi dla tego typu produktów i jest podany na opakowaniu. Dodatkowo pasteryzacja w procesie produkcji daje możliwość ich przechowywania poza lodówką ułatwiając tym samym ich użycie. Oczywiście każda mama ma duży wybór i jeżeli nasze jogurciki Maluszek nie toleruje może wybrać inne produkty nabiałowe. Ekspert.Nestlé Ekspert.Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.

Gość gość
cyt."skład jest dostosowany do potrzeb najmłodszych zgodnie z obowiązującymi wymaganiami prawnymi" czytaj skoro wolno wg prawa wpakować kg cukru to tak czynimy... wolno nam. Firmy jak Nestle zrobią wszystko, by młode pokolenie zjadało jak najwięcej cukru i produktów przetworzonych. To napędza apetyt a tym samym konsumpcję.