Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dużo płaczą Wasze półtoraroczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

tak pytam ciekawości, bo mój synek ma już chyba ten bunt dwulatka, ryczy bardzo często w ciągu dnia, aż mam czasami już dosyć :(

Gość gość
Za duzo nie placze,jak sie tylko stuknie. Ale tez nam sie zaczyna bunt dwulatka i tupanie na kazde nie wolno. Dzis juz zaczelo sie udawanie rozzalonego placzu jak nie pozwolilam nacisnac guzikow na komputerze. Na razie sie slucha tylko te tupanie i obrazony idzie w druga stron,jak sie to rozwinie to nie wiem. Boje sie myslec:P

Gość gość
Nie przejmuj się, ja mam 2-letnie bliźniaki- jeden pogodny, wesoły, wszędzie się dobrze czuje, czy to w samochodzie, czy na spacerze, czy u znajomych- drugi- wieczna maruda- też go mam czasem po dziurki:/ to nawet nie jest płacz, on jęczy prawie o wszystko, mało co mu pasuje...Ech, taki typ, najlepiej uzbroić się w cierpliwość i przeczekać marudzenie:)

Gość gość
jakoś w normie.... nawet jak się przewróci albo uderzy to coś tam się skrzywi ale jest ok..na bunty nie pozwalamy, mamy swoje metody ale nie piszę bo zaraz będzie krytyka obrończyń :D ważne że działają...

Gość gość
nie pozwalając na bunty nie dopuszczasz do normalnego, zdrowego rozwoju, tłamsisz to, co się jeszcze nawet nie ukształtowało, ale to Twój wybór. Nie wiem czemu pokutuje durny trend na kafe, że jeśli dziecko ok dwuletnie jest przekorne, buntuje się, czasem jest awanturne to znaczy, ze jest rozwydrzonym bachorem, który w przyszłości będzie mordował staruszki dla 10 zł i zakładał kosze na śmieci nauczycielom na glowe. Tymczasem jest wręcz odwrotnie.

Gość gość
jeśli dwulatek ma te ataki histerii, wściekłości czyli ten bunt to najlepiej nie zwracać uwagi na to, przeczekać atak. Tak myślę, samo przejdzie w wieku około 3 lat..