Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty po witaminach u ciężarnej

Polecane posty

Gość gość

czy jak zwymiotujecie 5-10 minut po przyjęciu witamin to przy następnym posiłku zjadacie kolejną?? czy dopiero następnego dnia??

Gość gość
ale wymiotujesz po tych witaminach czy jak?widocznie Ci nie sluza

Gość gość
zwymiotowałam pierwszy raz. Biorę je 2 tydzień. Zaczęłam od 14tc. Wcześniej brałam tylko folik.

Gość gość
Ja mialam tak samo po witaminach z zelazem, lade vitt i pregnie. Zygalam jak kot. Zmienilam na femibion 2, jedne z niewielu bez zelaza i bylo super. Potem jednak zrobila mi sie anemia i osobno bralam zelazo, o opoznionym uwalnianiu. Polecam sprobowac, bo problem bedzie sie powtarzal

Gość gość
ja po femibionie 2 wymiotowalam:/

Gość gość
Kup falvit mama,moze beda dobre

ja wymiotowałam nawet po kwasie foliowym. Więc przez całą ciążę nie brałam żadnych sztucznych witamin, i mimo uporczywych wymiotów starałam sie jeść zdrowo. Dziecko ma się super. Dajcie spokój z tymi witaminami, przeciez one wchłaniają się tylko w 5% i nigdzie na swiecie nie spożywa się ich tak dużo jak w pl :O

Gość gość
Dobre i te 5 % niz wcale

hej brałam prenatal w ciąży i powiem wam że te na 1 trymestr to sam zapach doprowadzał mnie do wymiotów i zwykle zaraz po połknięciu był zwrot - tak mialam 3 tyg

Gość gość
Po pierwsz autorka zwymiotowala pierwszy raz a zachowuje sie jakby od poczatku byla przez silne wymioty niedozywiona i musiala sie suplementowac,przeciez to nic nie zmieni jakby nawet nie lyknela tych witamin po drugie chociaz raz dns przyznaje racje,to sa sztuczne witaminy i tu wylacznie chodzi o biznes. Prawidlowo odzywiajaca sie kobieta dotarczy wszystkigo co niezbedne dziecku. Nawet przy niedoborach zelaza(u mnie lekarz po pierwsze leczyl anemie dieta)wiec tak nie przezywajcie tych tabletek. Nikt nie umrze jak ich nie bedzie lykal a tym bardziej pominie dawke.