Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczoraj przeszlam się uliczką gdzie ludzie budują sobie domy skąd biorą forse

Polecane posty

Gość gość

20 domów powstaje przy nowej ulicy za osiedlem i tak oglądam, domy nowoczesne, duże, z tarasami , zaprojektowanym ogrodem, na prawde widać że to nie jest system oszczędnościowy tylko widać pieniądz.Profesjonalne projekty ,pięknie zaprojektowane i każdy dom to prywatna rodzina i chciałam wiedzieć - skąd ludzie biorą kasę ? przecież wydaje mi się że to już jest co najmniej milion a u niektórych więcej

Gość gość
"Naprawdę"*

Gość gość
Jak młodzi są z dobrej branży np medycyna, informatyka to razem zarabiają spokojnie koło 10 tyś mc na rękę. Więc stać ich na spory kredyt.

Gość gość
szok, dostaja takie kredyty , domy wypasione , jakbym mieszkała w takim to wygląda jak ekskluzywny hotel 5 gwiazdkowy, nawet na wakacje nie trzeba wyjeżdżać

Gość Taki_jeden_964
Ludzie pracują to mają. :)

Gość gość
no wiesz, wszyscy pracują, chyba że ktoś się wśród patologii obraca ale o nich nie mówię, pracuj i zarób milion jak taka mądra jestes

Gość gość
.................

Gość gość
do góry z tym łajnem

Gość gość
tak ludzie pracują :D kombinują i tyle na pracy z etatu domku nie postawisz

Gość gość
no kazdy kombinuje a takie domy to nie jest codzienność piekne, duże, profesjonalnie zaprojektowane z ogrodami , za sam projekt to ile forsy

Gość Pani Prezes 34
Bo ludzie pracują, oszczędzają, inwestują a nie p******ą o d***e marynii na kafeterii jak wy!

Gość gość
dokladnie jak wyzej, autorko jakbys wziela sie do roboty tez by cie bylo stac

Gość gość
pracuję i dorobiłam sie mieszkania ale takie domy ? to dlaczego tyle ludzi wyjeżdża za granicę skoro piszesz że wystarczy wziąć się do roboty ? No chyba że ci ludzie zarobili za granicą i buduja sie w Polsce , w biednym mieście , dziwne

Gość gość
wszystkich których znam pracujących za granicą nie chca wrócić do Polski i tam kupują sobie jakies lokum wg mnie skoro ci ludzie mają tyle forsy to dlaczego nie kupia sobie domu w Hiszpani albo pięknej Portugalii, gdzieś przy plaży, tam jest taniej i ładniej niż w polsce dziwi mnie że tacy majętni ludzie inwestują w przyszłość w Polsce , ciekawe czym się zajmują że nie chcą tego kraju opuścić jak większość

Gość gość
Ja na przykład pracuję, i to sporo, kosztem życia rodzinnego, a widoków na taki dom nie mam żadnych. Trzeba po prostu trafić ze swoimi umiejętnościami we właściwy czas, kiedy jest na nie popyt, np. teraz programiści żyją jak pączki w maśle. Albo oczywiście zaryzykować i założyć własny biznes. Może będziesz w tych 10%, które nie upadają po pierwszym roku...

Gość gość
tez się zastanawiam- ludzie niby biedne. a widzę, że znajomi sobie kupują działki, walną domy po 10 pokoi. a wesele robią na 200 osób. a każdy jęczy jaka to bieda w kraju..

Gość gość
może robi sie bardzo duże rozwarstwienie społeczne,biedni na skraju ubóstwa i bardzo bogaci dla których kilkaset tysięcy to żaden problem, przeciez ile aut jeździ za 100 tys albo więcej, w salonach się sprzedają dobrze, ktoś to kupuje

Gość gość
bardzo różnie: jedni zarobili na emigracji, inni jeżdżą na "tirach", jeszcze inni sprzedają odziedziczone mieszkania i budują domowy. Na pewno znajdą się tam też domy na kredyt. Są także tzw. "ciułacze", którzy latami potrafią odłożyć duże pieniądze i pomnażać z pomocą lokat, funduszy, giełdy...www.finansedomowe.blog.pl