Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwrot w sklepie Ochnik

Polecane posty

Gość gość

czy w Ochniku można dokonac zwrotu zakupionego towaru? Kupiłam wczoraj portfel za niemałe pieniądze, przy czym w domu zauważyłam że kółeczko które powinno być przy zapięciu jest odczepione i schowane do kieszonki na drobne monety. Za takie pieniądze spodziewałam sie jakości a nie zapachu chińskiego kleju i wad. Czy ktoś zwracał towar czy można go jedynie wymienić?

Gość gość
Towar można zwracać chyba tylko w ciągu dwóch dni, ale skoro jest uszkodzony, powinni przyjąć zwrot nawet dzień później. Idź jak najszybciej do sklepu, w którym kupiłaś portfel, tylko pamiętaj o paragonie. Daj znać, czy przyjęli zwrot.

Gość gość
Niestety z mojego doświadczenia, ta firma nie oddaje pieniędzy i nie przyjmuje zwrotu towaru. Kasa się liczy ! Ostrzegam wszystkich kupujących w firmie OCHNIK. Podają się za firmę z renomowaną marka . Sprzedają towar za dużą kasę - kurtka, która nie wytrzymuje nawet jednego sezonu. Po złożeniu reklamacji, odpisują klientowi sztampowe pismo, nic sobie z tego nie robiąc. Po złożeniu odwołania do reklamacji, otrzymuje dokładnie tą sama opinię reklamacyjną, odmowną. Kurtka przetarła się, furko wylniało. A odpowiedź specjalisty to: zrobione zostało z delikatnej materii. Podali powód również noszenie torebki na ramieniu a o dziwo na ramieniu nie było przetarć. Kupiłam kurtkę licząc że płacąc drożej bedzie mi służyć 2, 3 sezony. Nastawieni na kasę ! A marka nie ma nic wspólnego z jakością ! Chiński a raczej Indonezyjski chłam. Klienta mają za nic. Nie rozpatrują reklamacji, nie zwracają pieniędzy, nie naprawiają towaru i dlatego się szczycą zyskami. Ja tego nie zostawię i na pewno będziemy się z firmą Ochnik kontaktować już przez Rzecznika Finansowego ! Nic już nie kupie w Ochniku, nigdy. Serwis po sprzedażowy jest poniżej krytyki !

Gość olo

Widzę że dużo nawiedzonych ludzi tu jest na forum . Rozumiem że z Lidka lepsze czy Biedronki . Proszę nie zartowac