Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy cztery spore cukinie do zupy krem z cukini nie bedzie za duzo dla dwoch osob

Polecane posty

Gość gość
Jak chcesz jeść tę zupę przez 4 dni to nie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie mam rozeznania pierwszy raz robie taka zupe zatem czy dwie cukinie beda ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
4, cukinia jest bardzo malo kaloryczna, poza tym w garnku"kurczy sie:", bo to glownie woda. 2 to zdecydowanie za malo na krem., chyba ze po malej filizance .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zupy nie robisz z samej cukinii tylko z warzyw i wody. Na dwie spore cukinie idzie prawie litr bulionu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale to ma byc zupa krem, wiec nie dodasz litra bulionu bo wyjda pomyje. zreszta nie kazdy lubi zupe na bulionie, ja np wole z samych jarzyn

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kurna, 2 dni temu robiłam to chyba wiem, co wychodzi? :D Z samych warzyw wyjdzie ci rzadsze puree a nie krem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię z dwóch średnich. Przesmażam pora, cebulę i ziemniaki, potem cukinię pociętą w kostkę. Całość fru! do gara, zalewam wywarem warzywnym (wersja lux), albo wodą z kostką rosołową (wiem, wiem, trucizna, ale smak zupy poprawia). Gotuję 10-15 minut, zupę zaprawiam różnie, mlekiem z mąką, śmietaną, czasem niczym, bo po zmiksowaniu jest dosyć aksamitna sama z siebie. Jak jest cukinia z pewnego źródła (np. działkowa), można na połowie zostawić skórkę, to zupa będzie miała ładniejszy kolorek. Bardzo dobra zupa, mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×