Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w koncowce 12tc i jak do tej pory nic nie przytylam i niby sie ciesze z tego ale tak sie zastanawiam czy wszystko jest ok a wy kiedy zaczelyscie tyc?

wszystko ok, ja jestem w 14 i nawet chudne. ciesz sie ze nie jestes na razie wielorybem;P

Gość gość
He he no w sumie racja☺ dziekuje za odpowiedz odrazu mi lepiej

Gość gość
Dziewczyny, tyje sie dużo później, w II trymestrze, a przede wszystkim w III, ja do 20 tygodnia przytyłam 4kg, do 30 tygodnia kolejne 2kg, a między 30 a 37, w którym jestem 5kg, czyli mam łacznie 11kg na plusie na 3 tygodnie przed terminem.

Gość gość
Ja już po porodzie i na początku też mało tyłam 1-2kg dopiero co to znaczy przytyć dowiedziałam się w ostatnich 2-3 miesiącach ciąży do tego czasu miałam może 8kg na plusie a potem poleciało i skończyło sięna 15 a urodziłam 2 tyg wcześniej a co by był jak bym jeszcze przenosiła chyba bym dopbiła do 20 kg ale nie ma się co martwić ja już 2 miesiaće po porodie doszłam do swojej wagi :)

Gość gość
witajcie, ja chudłam caly czas w 19 tyg ciazy dopiero te 1,5 kg co schudłam przytyłam. teraz dopiero bede tyc

Gość gość
ja też w 12 tc i nie przytyłamjeszcze nic tym bardziej, że przed ciążą u mnie waga wahała się od 49 do 51 kg :) a teraz na wizycie non stop 50 :) w poprzedniej ciązy tyłam regularnie od początku po co najmniej 2-3 kg miesięcznie a skończyłam z ponad 20 na plusie, ale wtedy ważyłam na starcie 43 kg przy 160 cm wzrostu to wszystko w organizmie się zatrzymywało.

Gość gość
ja testem w 19 tc. i schudłam 3 kg. brzuszek rośnie, ale póki co nie tyję.

Gość gość
ja tez w 12 tc nie przytyłam, tak jak ktos napisał - najwiecej sie tyje w III trymestrze

Gość gość
Bzdura, że najwięcej tyje się w 3 trymestrze. Ja przytyłam najwięcej w 2, a w 3 tylko 1 kg (raczej z uwagi na wodę bo jestem opuchnięta, a poród za tydzien). Muszę przyznać, że wszystko zależy od kobiety, bo ja przytyłam 17 kg (co wydawało mi się wcześniej jakimś kosmosem), ale wszyscy są w szoku bo jedyne co mi się powiększyło to brzuch, piersi i może biodra. Cały czas mam szczupłe ramiona, łydki, twarz :) Znajoma przytyła 19 kg ale po niej było baardzo widać, cała zrobiła się ogromna. Ja podczas trwania całej ciąży kupiłam tylko spodnie, legginsy i spódnice ciążową no i oczywiście sporo większe staniki. Całą górną garderobę noszę sprzed ciąży :)

Gość gość
Wszystko zależy od organizmu, ja w I trymestrze też prawie nie przytyłam, za to nadrobiłam w III- okazało się potem że to była głownie woda i tydzien po porodzie pawie wszystko ze mnie zeszło. Nawet sandały, które kupilam w 8 m-cu po porodzie zrobiły się na mnie za duże, bo tyle się wody zatrzymało w ograniźmie (kupując je myślałam, że po prostu rozmiarówka zaniżona, do głowy mi wtedy nie przyszło że mogłabym tak spuchnąć)