Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pajula

Nie mam konta w banku, a złapały mnie kanary.

Polecane posty

Dzień dobry, wczoraj złapały mnie kanary. Nie miałam przy sobie biletów, więc postanowiłam, że kupię je w automacie. Niestety w autobusie, do którego wsiadłam nie było automatu. Po 5 min. weszły kanary i wpadłam, jak śliwka w kompot. Teraz zastanawiam się co mi mogą zrobić. Nie posiadam konta w banku, więc kiedy nie zapłacę mandatu, to żadnego PIT-u raczej mi nie zabiorą :p Co w tej sytuacji mogą mi zrobić kanary?

Gość gość
co ma konto twoje do tego nie kumam. moga prszyjbac ci kae=re zalezy ile masz w twym miesjcie w WAWa ok 500zl i bedzie roslo roslo roslo i tak nie uciekniesz a kiedys sciagna ci z wyplaty

Gość gość
Jak można nie mieć konta? to gdzie Ci wpływa wypłata?? bo skoro piszesz na tym forum, to chyba mieszkasz za granicą tak? No chyba że masz 15 lat czy coś ...

Gość gość
kanary beda wysyłac ci pisma ze masz zapłacic, jak tego nie zrobisz beda ci naliczac odsetki, nie zapłacisz beda wysyłac przed sądowe wezwanie do zapłaty, jak tego nie zapłacisz to bedzie sprawa w sądzie. jak przegrasz placisz za sprawe i mandat, jak wygrasz nic nie placisz. moja kolezanka tak miała w wieku 16 lat. w sadzie powiedziała ze zaluje tego co zrobiła i obiecała ze wiecej nie bedzie jezdzic na gape i takie tam, sąd uwierzył i wygrała. nie musiała im placic.

Gość gość
w Polsce kazdy jest zameldowany wiec predzej czy pozniej cie znajda i sprawa moze zakonczyc sie w sadzie

Gość gość
po 3 latach sie przeterminuje jesli nie masz oficjalnych dochodow :D jesli je masz to komornik sciagnie Ci z pensji w porozumieniu z pracodawca ofc. po wyroku sadu.

Gość gość
nic ci nie zrobią, jak nie pracujesz, sam mam pełno mandatów, była sprawa w sądzie, ale zarabiam w PL to i nic nie mogą zrobić, rzecz chyba będzie przedawniona po trzech latach, wcześniej komornik, ale ja nic nie mam co mogliby mi zająć, więc lipa dla ZTM, zrobili sobie podwyżki to mają mniej kasy, a ściągalność marna. Tak to jest jak się buduje stadiony zamiast w miejsca pracy.

Gość gość
miało być nie zarabiam w PL, czasami za granicą, tak czy siak, PITa nie mam, nic nie mogą zrobić