Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce rzucic karmienie jak oduczyc pomocy

Polecane posty

Gość gość

Moj problem polega na tym ze moj syn ma 10 msc niechce go juz karmic*****ije mleko modyfikowane rano wieczorem i w nocy ale oprocz tego zeby spac musi poduldac piers nie chce smoczka probowalam solic kwasnym tez smarowalam ale on to zlizuje i dalej dulda co zrobic by go oduczyc wiem ze zleca sie matki polki i zaczna mniw mieszac z blotem ale to moja decyzja.

Gość gość
Smoczek - innej opcji nid widze- a poza tym przygotuj sie na mala walke.

Gość iDe
poprostu przestan przystawiac do piersi... smoczek i przytul poplacze i zasnie... musisz byc zdeterminowana 2-3noce i przestanie sie budzic do cyca. Moja dwojke tez oduczalam w takim wieku wiec dasz rade no ale przygotuj sie na troche bardziej zarwane najblizsze noce

Gość iDe
jedyne wyjscie to przygotowac sie na 2-3 bardziej zarrwane noce no i determinacja nie ma cyca i koniec. Sama dwojke dzieci oduczylam w takim samym wieku wiec tez dasz rade. Bedzie plakac to przytulisz sama najlepiej wiesz jak wyciszyc malucha. Bez lez sie nie obedzie ale albo ty albo maluch odpusc***amietaj ze pierwsza noc bedzie najgorsza pozniej bedzie coraz lzej tylko pamietaj zte jak nie ma cyca w nocy to tez nie ma w dzien.

Gość gość
Pierwsza noc byla raczkowal po calym lozku gryzl meza podrapal mi cekold wkurzal sie ale cymla ciagle wypluwa jak go mam przyzwczaic do niego

Gość gość
nie przyzwyczajaj do smoczka. Ze skrajności w skrajność bez sensu. Zacznij kłaść go spać jak będzie zmęczony i butla i do łóżka i koniec.

Gość gość
Nie wiem czemu ale jakoś rozbawił mnie ten temat. Ogólnie współczuję. Niech mąż usypia, a ty wychodź na ten czas. U nas niestety wygląda to tak, że jedynym sposobem jest noszenie tak z 20 minut, więc ja już wolę dać pierś niż nosić :P

Gość gość
Moj maz nie moze go usypiac ma ciezka prace wraca o 18 19 a zaczyna prace o 1 w nocy montuje meble musi bys wyspany poniewaz kieruje autem niestety ja musze go oduczyc i koniec mam swoje powody. Niemoge sie poddac

Gość gość
U mnie przy mlodszym pomoglo. Jk juz zaakceptowal butelke na noc to w nocy go ubiegalam,znalam pore zblizajacego sie karmienia,myk mleczko gotowe,na spiocha,wybąblowal i glod go nie obudzil i spal dalej. Jak sie nad ranem krecil znow butelka raz dwa i poszlo bez krzyku.niedlugo sam zapomnial o piersi,a skoro glodny nie byl to ssac nie potrzebowal. Z czasem odrzucil karmienia nocne i obylo sie bez placzow i krzykow. No ale on troche mlodszy byl. Moze jak rozumniejsze to chce ssac dla zasady a niekoniecznie z glodu.

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Z kontekstu wypowiedzi wynika, że Pani synek moment przystawienia do piersi kojarzy z wyciszaniem - można więc powiedzieć, że w opisanym przypadku, czynność ta zastępuje dziecku smoczek uspokajający. Co istotne, jedynie w pełni zaspokojona potrzeba ssania u niemowlęcia, gwarantuje spokojny sen. Dlatego wyjściowo kontynuowałabym próby podawania dziecku smoczka - początkowo synek może go odrzucać, ale rozdzielenie uspokajania od podawania piersi/karmienia powinno być dla Pani priorytetem. Nie powinna Pani poddawać się po pierwszych niepowodzeniach - w moim odczuciu warto próbować do skutku. Na rynku znajdzie Pani smoczki o różnym kształcie, wykonane z różnych materiałów. Poszczególne produkty mają także różną twardość, wielkość oraz kształt. Podczas kupna smoczka uspokajającego radzę kierować się wyborem produktów renomowanych marek, które opatrzone są odpowiednimi atestami - smoczki te nie mają wpływu na prawidłowość rozwoju zgryzu i mowy u dziecka. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
Wiadomo ze wolalabym zeby synek mial smoczka ale juz spi w nocy dostaje jesc i to tyle klopot tylko z zasypianiem