Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do "doświadczonych kobiet" co na 1 raz?

Polecane posty

Gość gość

Kochane, mam dylemat . W szkołach nic nie uczą na internecie nic nie pisze takie nastolatki jak ja boją się iśc do ginekologa a jak brakuje rodziców do rozmowy? No właśnie będe robić to 1 raz w życiu. Chcę aby to było przemyślane i nie musiała się potem bać. Jakie zabezpieczenie polecaciena 1 raz. Mam 17 lat. Z góry dziękuje

Gość gość
Ginekologa się boisz,rozumiem??? a nie boisz się wchodzić do łózka z chłopakiem??? Myślę że najpierw należy iśc do lekarza,bo to on cie rozpyta o stan zdrowia i zaleci antykoncepcję.Rady z internetu mogą tylko ci pomóc w zajściu w ciążę,więc uważaj.

Gość gość
Nalezy pobytać mamusi jak się to robi.Ona powinna w tym wieku córeczce wszystko powiedzieć i jak się zabezpieczyć.Z tego co piszesz to tylko wiesz jak podnieś nogi do góry odkrywając piczkę.

Gość gość
"Nalezy pobytać mamusi jak się to robi.Ona powinna w tym wieku córeczce wszystko powiedzieć i jak się zabezpieczyć.Z tego co piszesz to tylko wiesz jak podnieś nogi do góry odkrywając piczkę. "- ALE ŻAlOSNA wypowiedź.... Poszukaj dobrego ginekologa w Twoim miescie i umów się telefonicznie.

Gość gość
Gumki, najlepiej durex extra safe

Gość gość
jesteście beznadziejni..moja córka mogła ze mną porozmawiać i poszłam z nią na pierwszą wizytę do ginekologa..chce mi się wymiotować na wypowiedzi typu "nogi potrafisz rozłożyć, a do ginekologa się wstydzisz..." urodziłam 3 dzieci, w związku dzielnie "studiuję" kamasutrę, a też mam blokadę przed wizytą u ginekologa..inną sprawą jest intymność z ukochaną osobą, a inną obnażenie się przed kimś obcym..i jeszcze, że przecież nie każdy rodzic niestety jest przyjacielem, z którym można porozmawiać intymnie.. poszukaj ginekologa w swojej miejscowości (albo jeśli nie chcesz w poczekalni spotkać sąsiadki, bo mieszkasz na zadupiu znajdź w okolicy)..łatwiej będzie pójść do kobiety ginekologa. Poszukaj w internecie i zarejestruj się telefonicznie - nie będziesz skrępowana..badanie nie jest bolesne ani krępujące (hamulec jest w głowie, a tak go ominiesz)...jeśli nadal nie jesteś w stanie umówić wizyty powiedz partnerowi, żeby kupił prezerwatywy, bo ciąża w tym wieku mogła by narobić niepotrzebnego bałaganu w Twoim życiu..mimo wszystko namawiała bym jednak do wizyty u ginekologa, bo antykoncepcja jest ważna, a dodatkowym plusem są badania, które zrobi, a dzięki którym będziesz wiedziała, czy wszystko w porządku :) pozdrawiam - nie taki ginekolog straszny jak go obmalowywują i nie słuchaj bzdur o tym, że sex jest be - jest ok, ale tylko kiedy się zabezpieczysz i będziesz się nim cieszyła bez strachu :)

Gość gość
Jak się chce bzykać to trzeba iść do gina po antykoncepcje.Nie ma nić za darmo.Jak zaciążysz to też nie pójdziesz do lekarza.