Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynka26

stosunek podczas okresu a ciąża

Polecane posty

Gość cytrynka26

Witam serdecznie, mam nadzieję, że natrafie na życzliwe kobiety, które pomogą mi rozwiać moje wątpliwości. Zacznę więc od początku...od 2 lat mam okres regularny co 28 dni i trwa 6. W lipcu miałam dużo stresu związanego z pracą co zapewne spowodowalo opóźnienie mojej miesiączki. Powinnam dostać 25lipca a dostałam 4 sierpnia. Wtedy też wyjechałam na wakacje. 4 dnia okresu wspolzylismy bez zabezpieczenia podczas ktorego skończyl we mnie. Normalnie by do tego nie doszło gdyby nie dziwna przerwa 2 godz którą wykorzystaliśmy. Kocham dzieci i nawet jeśli skończy się ciążą to bardzo się ucieszę mimo iz tego nie planowałam. Oczywiście w dniu spodziewanej miesiączki zrobię bete. Proszę o opinię kobiet ddoświadczonych, być może któras z Was przechodziła przez to samo co teraz ja. Nie wiem czy jest możliwe zajscie w ciąże podczas okresu dlatego proszę o komentarze. Pozdrawiam

Gość gość
nie slyszalam jeszcze o przypadku zajscia w ciąże podczas @, sama tak uprawialam czasem sex i nic z tego nie wyszlo.. dopiero w dniach plodnych...

Gość gość
ja słyszałam o tym, że w czasie miesiączki kobieta zaszła w ciążę.

Gość gość
ale szanse są bardzo minimalne takze raczej bez obaw:)

Gość cytrynka26
Dziękuję za komentarze :-) nie mam się czego obawiać ;-) chodziło mi głównie o to, że gdybym dostała okres regularnie tak jak przez ostatnie 2 lata to będąc na wakacjach miałabym dni plodne

Gość gość
nie jesteś w ciązy

Gość cytrynka26
I właśnie stąd moje pytanie o dni . Dodam, że wcześniej nie zwracałam uwagi na dni ze względu na to, że okres przychodził dokładnie co 28 dni i trwał 6

Gość gość
nie wiem czy wiecie ale plemniki potrafia dlugi przezyc w pochwie dlatego stosunek podczas okresu nie wyklucza zajscia w ciaze

Gość cytrynka26
Z tego co mi wiadomo to nawet do kilku dni przy zdrowym odżywianiu ( tak mówią specjalisci ) . Niestety nie słyszałam o takich przypadkach ...

Gość gość
kilka dni to standard raczej mowa o 9-10 dniach, uczylam sie o tym na fizjologii czlowieka na studiach.

Gość Ewag
Ja zaszłam w 5 dc właśnie podczas @ Synek ma prawie 5 lat i ma sie dobrze A teraz zaszłam w 7dc i właśnie mi leci 6 tydzien Nie znasz dnia ani godziny z tymi dziećmi :)