Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podoba mi się mój dom

Polecane posty

Gość gość

A dokładnie sposób w jaki go urządziłam. Dom parterowy, z dużym korytarzem, salonem z aneksem kuchennym. Od korytarza 3 pokoje. I tak każdy pokój jest w innym kolorze. Pokój dzieci niebieski, sypialnia bordowa, pokój komputerowy filetowy, salon żółty tak samo jak korytarz, kuchnia pomarańczowa. Do tego w każdych okanch rolety pod kolor ścian. A teraz przejdę do sedna. Byłam u znajomych, którzy mają podobny dom jak nasz. Wszystkie ściany w domu mają białe. Podłogi w kolorze buku, takie jaśniutkie. Żadnej nudy. Wystarczy, że doda jakiś kolorowy detal i już jest łądnie. U mnie tak się nie da bo zaraz gryzie się z innymi kolorami. Nie mogę ścian przmelaować. Dopiero co wprowadziliśmy i kolory dużo nas kosztowały. Jak powiem męzowi, że mi się teraz nie podoba to mnie chyba zatłucze bo specjalnie jeździł za granicę aby kasy zarobić a chciał na biało bo ładniej i czyściej i taniej. Jestem załamana. STrasznie kraso mam. Do tego ta wizyta jeszcze bardziej mnie zdołowała.

Gość gość
Karnister benzyny i zapłon

Gość gość
Przed tym ubezpiecz co nie, kafeterianom trzeba wszystko mówić

Gość gość
niestety masz wiejski gust. I tak się tego nie pozbędziesz

Gość rozczarowano
mój dom też mi się nie podoba mimo że mam wszystko w jednej tonacji, zbył ciepłe kolory wszędzie - najlepiej byłoby na biało i czarno

Gość gość
Matko katastrofa, ale masz wiejski gust :D

Gość gość
kuchnia pomarańczowa? przesadziłaś kobieto

Gość gość
Sama tego chciałaś. A czy to taka tragedia, następne malowanie i będzie na biało nie masz większych problemów?

Gość gość
Zawsze da się coś zmienić, zeby było lepiej. Możesz poprosić jakiegoś architekta wnętrz o pomoc na przykład. Jak ja budowałam swój dom, to znajomy doradził mi takie okna i drzwi i do tego rolety z http://www.drzwiokna.wroclaw.pl/pl, zeby wszystko pasowało do siebie i było ponadczasowe.

Gość gość
rozwiedz sie natychmiast!

Gość gość
okropny. Gdzie mialaś głowę jak go obmyślałaś?

Gość gość
a mnie by sie podobalo :) u mnie w domu zawsze biale sciany - nuda!!!

Gość alina83
no, kolory dzikie i faktycznie ciężko dodać jakiś kolorowy detal bo się gryzie. Ale skoro ściany są takie a nie inne to pomyśl o zmianie detali, niech detale będą bardziej stonowane, np jak ściana jest niebieska to przełam to, do niebieskiego pasuje biel, jaśniutki banan, znajdz pasujące kolory, nie pasuje wtedy pstrokaty dywan a np beżowy, firanki niech są bialutkie a odpuść sobie kiczowate zasłonki i tak dalej...

Gość gość
Nie nuda tylko klasyka i elegancja. Ja chce białe , bo mam jakieś beze i szarości , salon czekolada , Zamierzam zrobic wszystko na biało.

Gość gość
Kuchńia pomarańczowa , fajnie , jesli masz gładkie białe meble i bez wprowadzania jakichs zbędnych kolorów , Najlepiej wyglada połączenie 2-3 kolorów nie wiecej i raczej nie kontrasyowe a dopelniajace .

Gość gość
Mi sie podoba coś takiego np moja sypialnia trzy ściany białe a główna ścianą jedną głęboki turkus. Albo sam turkusowy wzorek tak samo salon i inne pokoje oraz więcej dodatków kolorowych ciemnie podłogi i drzwi tak sobie zrobię jak ten dom wybudujemy :)

Gość Jamnik w kieliszku
Autorko co ci się stało, że po jednej wizycie u znajomych nagle Ci się Twój dom nie podoba. Chodzi tylko o kolory czy coś więcej?

Gość gość
Mi też się twój dom nie podoba.:classic_cool:

Gość gość
Nie przesadzaj, przecież był jakiś powód dla którego takie kolory wybrałaś. Sama nienawidzę białych pomieszczeń, może nie pomalowałabym domu aż na tyle kolorów, ale spokojnie jestem sobie wstanie wyobrazić ciekawe udekorowanie kolorowych pomieszczeń.

Gość gość
Zawsze mowie ze biale sciany sa uniwersalne. Sama mam takie w calym domu i jestem bardzo zadowolona. Wiele osob mowilo mi ze taki dom bedzie "zimny" a wcale tak nie jest, caly wystroj domu robia meble i dodatki : corka zrobila sobie pokoj na bialo-rozowo ( ;) ) my sypialnie mamy bialo-cremowo-bazowa, salon jest z dodatkami fioletowymi a kuchnia z granatowymi :) A najlepsze jest to ze kazdej chwili, stosunkowo malym kosztem moge caly wystroj domu zmienic :)

Gość gość
Nie cierpię białych ścian takie zimne ,szpitalne okropne

Gość gość
W szpitalach sa na ogół bananowe lub pistacjowe , nie widziałam białych w szpitalu

Gość gość
Białe - przestrzeń , świeżość , światło , powietrze . Uwielbiam .

Gość gość
Czasami we wnętrzu pomalowanym na intensywny kolor wystarczy akcent na jednej ze ścian w postaci tapety o delikatnym wzorze i jasnym kolorze, a pokój nabierze oddechu, wnętrze się rozjaśni i uspokoi wizualnie ... Polecam kolekcje tapet Fluggera - mają wiele wzorów pasujących do skandynawskiego wystroju wnętrz - z pewnością wybrałabyś coś dla siebie i swoich kolorowych pokoi :)

Gość gość
Pamiętajmy, że przeważnie stosuje się barwy tzw. off białe, czyli złamane biele i one mogą być w odbiorze ciepłe lub zimne a to dwie rożne bajki. Poza tym pięknie wyglądają bardzo jasne popiele - takie prawie białe. Wtedy każda szczypta koloru zmienia charakter wnętrza i jest od razy wyławiana przez oko. Najgorsze co można zrobić, to napaćkać każde pomieszczenie w innym zdecydowanym kolorze. Wtedy wychodzi wieś tańczy i śpiewa. No i mieszkanie robi się no spójne, że o dopasowaniu dodatków nie wspomnę.

Gość gość
uwielbiam wnętrza w stylu skandynawskim :) katalogi tapet Flugger to moje ulubione :) mają też bardzo ładne zdjęcia inspiracyjne w trendach kolorystycznych na dany rok, warto do nich zajrzeć

Gość gość
mnie sie podoba styl angielski, ale na meble mnie na razie jeszcze w tym stylu nie stać. jesli chodzi o kolortystykę to wolę jasną, stonowaną. Pomarańcze i zielenie odpadają. chyba ze w pokoju dziecka czy sypioalni. w kuchni mam bezowe sciany i podłogi, w salonie podobnie. Wszystkie farby i materialy kupowałam tu http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ bo maja spory wybór.

Gość gość
Flugger ma świetne farby, najbardziej jesteśmy zadowoleni z tej w kuchni i przedpokoju, można ją czyścić miejscowo :) ale nie pamiętam nazwy, zapytajcie w salonie firmowym

Przykro. Biel to tez kolor, i tak się nie opatrzy. Po kilku latach kolorów, mam teraz biel we wszystkich pomieszczeniach, poza łazienką. I nie jest zimna, szpitalna. Biel jest bielą, czystą, świeżą, i jasną. Autorko, za jakis czas zacznij przemalowywac pokoje. Zacznij od sypialni. Cierpliwosci. Pozdrawiam.