Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka metoda porodu bedzie dla mnie lepsza?

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze dziecko urodzilam sama. Mialam duze naciecie krocza. Teraz znowu jestem w ciazy i dziecko tak jak poprzednie ma wazyc okolo 4 kg.Wiec pewnie znowu mnie by nacieli. Moj gin proponuje cc. Jednak waham sie czy nie lepiej urodzic drugi raz sn i zrobic sobie plastyke krocza? Mam na mysli plastyke chirurgiczna. Bo pytalam gina i moglabym miec usuniete blizny po nacieciach i ladnie wszystko napiete. Obecnie poza blizna nie mam zadnego sladu po poprzednim sn. Seks ok zero problemow ginekologicznych uzywam najmniejszych tamponow. Co byscie wybraly? Bo ja sama nie wiem...

Gość gość
Po cc zostanie ci blizna na cale życie. Z drugiej strony przy tak dużym dziecku bałabym się powikłań podczas sn, zarówno dla ciebie jak i dla dziecka... trudny wybór.

Gość gość
ale blizny po cc nie widać!!!! chyba że jesteś nagi wtedy widać, inaczej zakrywa ją bielizna więc nie gadajcie bzdur już z tą blizną, która po jakimś czasie jest niewidoczna...

Gość gość
wiem że będę miała bliznę. Z tym że po sn też mam właśnie, koleżanki mi mówiły że one po sn blizny albo nie mają albo jest tak maleńka ze jej nie widać no a moja to jest gołym okiem widoczna bo konczy się na pośladku. Dlatego nie wiem czy nie lepiej plastyke i jej nie wyciąć.

Gość gość
No chyba każdy wie, gdzie ta blizna jest. Sama jestem po cc, dla mnie ta blizna to nie problem, ale różni są ludzie. Ja bym sie na twoim miejscu dobrem dziecka kierowala. Jak lekarz sugeruje cc, to bierz cc. ak się podczas sn cos niedajboże stanie, to bedziesz miala wyrzuty do konca zycia. A plastyke mozesz sobie zrobic tak czy siak.

Gość gość
Ja bym sie kierowala sugestia lekarza. Jeśli san proponuje cc to pewnie widzi ku temu wskazania.

Gość gość
kleszczowa

Gość gość
cc nie dla kazdej kobiety?!

Gość gość
wiesz co, moja koleżanka kierowała się "dobrem dziecka" czyli cc samo zło, tylko sn, podczas porodu już również nie wyraziła zgody na cc, chociaż chcieli zrobić. Po porodzie od razu operacja, tak się stało, że musieli jej macicę wyciąć, ona miała zaskarżać lekarza itp., ale jakoś wyniki czy dobrze zrobił wycinając, czy nie ponad rok temu miały przyjść a ona do dzisiaj się nie przyznała. Skoro lekarz sugeruje cc-nie zastanawiaj się.

Gość gość
Tzn on powiedzial ze to moj wybor ale jesli chce to moge miec cc on mi zrobi. Moge tez sn. Kazal mi sie zastanowic bo wymienial mi za i przeciw obu metod

Gość gość
No to znasz za i przeciw, nikt nie pomoże ci podjąć decyzji. Wyboru i tak sama musisz dokonać. A zdania kafeterianek będą podzielone. ja bym brała cc.

Gość gość
Jeśli sugerujesz się bardziej blizną/wyglądem, to czemu nie cc? Przecież będzie mała prawie nie widoczna blizna, do tego pod bielizną..! A korekta cipki troche kosztuje, no nie? I raczej bez gaci publicznie nie latasz..? Ja bym na cc się decydowała, nie ze względu na bliznę - ale na ryzyko powikłań itd...

Gość gość
Kwestia finansowa nie ma znaczenia :)

Gość gość
A kwestia zdrowia?

Gość gość
A tak na marginesie to myślę, że podjęłaś decyzję I tylko niepotrzebnie topic założyłaś...

Gość gość
Kwestia zdrowia wlasnie jest kwestia przez ktora sie waham. Bo lekarz uprzedzal ze po cc ryzyko komplikacji jest wyzsze ja bym chyba wolala ta cc i dlatego mam dylemat. Sklaniam sie ku cesarce ze wzgledu na dziecko nie na swoja wygode zeby nie bylp zaraz ze jestem leniwa albo cos i dla wygody

Gość gość
a ja myślę, że rodząc sn miałabyś pretekst, żeby zrobić sobie plastykę i usunąć bliznę, która ci przeszkadza. Rodząc przez cc nie masz takiego pretekstu

Gość gość
Po cc bede miala kolejna do kolekcji to fakt. Chyba wezm cc i plastyke jak ktos napisal...