Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielkie zmiany tuż tuż

Ile kosztuje wynajem kawalerki i życie w Warszawie?

Polecane posty

Gość wielkie zmiany tuż tuż

Zastanawiam się and wyprowadzką, muszę rozważyć te i inne kwestie, byłabym wdzięczna za odzew.

Gość gość
a nie mozesz poszukac ofert? z tego co wiem ,pokój z 700zł najmniej,a odstępne za kawalerkę 1,2-1,3 tys najnizej,plus koszty trzeba zarabiać by na to wyrobić

Gość gość
Ile trzeba zarabiać by godnie żyć, będąc samą.

Gość gość
4,5 tys.

Gość gość
To mój pierwszy temat, jeżeli był już podobny, to proszę o link.

Gość gość
Zależy gdzie chcesz wynająć i jaki standard, ale minimum te 1200zł musisz mieć, do tego opłaty licznikowe. Aby się jako tako utrzymać musiałabyś zarabiać 2,5 tys. ale o rozrywce zapomnij, bo ci nie wystarczy :)

Gość kasiuk
ja tez sie wyprowadzam do wawy :)

Gość gość
Wynajmowałam kawalerkę 25 m2 1200 bez dodatkowych opłat, z meldunkiem tymczasowym i właściciele odprowadzali podatek do US. Wszystko legalnie. Bliska Wola - do centrum ok. 20 min tramwajem lub 15 autobusem do 30 w czasie korków. Życie - w sensie jedzenie, środki czystości, komórka, internet, karta miejska - przy oszczędzaniu 500 zł na miesiąc. Około 100 zł na wyjazd do rodziny raz w miesiącu. Za 1800 dawałam radę. Czasem wiadomo jakiś ciuch, wyjście, kino itp. - 200 zł. Więc 2000 tyś mi spokojnie wystarczało. Ale wiadomo chciałam też odłożyć.

Gość wielkie zmiany tuz tuz
Dziękuję za wpisy, liczę na to, że wydatki zamkną się w 2000, tak bym mogła odłożyć na wakacje i inne "luksusy" oraz odłożyć parę groszy.

Gość gość
Nie wiem jak mozna sie utrzymac za 2000. Mieszkajac w Warszawie zarabialam 5000 i owszem starczalo, ale bez fajerwerkow.

Gość gość
rozpisz na co wydajesz taka kwotę, bo wydać oczywiście nietrudno, ale czy są to podstawowe wydatki czy niekoniecznie?

Gość gość
2 tysiące zarobków żeby wynająć kawalerkę i odłożyć na wakacje? Chyba w przypadku jedzenia chleba z pasztetem i popijania wodą. Najtańsza kawalerka w dobrej lokalizacji i przyzwoitym standardzie kosztowała mnie 1200 zł + opłaty, internet, telewizja, łącznie 1400 zł. Jak można przeżyc za 600 zł, za które trzeba kupić jedzenie, chemie, kosmetyki, bilety, ubrania to nawet mi nie miesci sie w głowie chociaż jestem skąpym żydem z natury

Gość gość
no własnie,te 2,5 tyś to na nędzną wegetację,to po co wyjeżdzać? powinno być normalnie jak w innych państwach,że ludzie biora mieszkanie na kredyt,auto nowe czy używane i bawią się ,ubierają etc a tu żadnego sensu brak:O ..za te 2,5 tys,gdzie na lekarza,stomatologa,fryzjera,impreze.a mając auto gdzie na OC i paliwo w Pl wszystko na głowie stoi :(

Gość wielkie zmiany tuz tuz
2 tysiące na mieszkanie, rachunki, jedzenie - czy starczy? reszta to faktyczny stan w portfelu, tzn. kasa na wyjścia, ciuchy, wakacje + coś odłożyć.

Gość gość
:)zupenie sie zgadzam! no na pewniaka no! zlotko plynie w tej wannie! 888 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość adam

Mieszkanie wynajmowałem przez pośrednika ze strony megamieszkania.pl i sobie chwalę warunki. Koszty jeśli chodzi o media czy ogrzewanie są zgodne z tym co było mówione. Lokalizacja fajna wygodna, jest spokojnie, bez jakiś rozrób u sąsiadów a mieszkałem wcześniej w takim miejscu że krzesła latały co weekend ;P

Gość gosc

Teraz ceny są od 1700 zl