Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UWM czy jest aż tak zle?

Polecane posty

Gość gość

Chcę rozpocząć studia na Uniwersytecie Warminsko-Mazurskim ale własnie przeczytalam kilka złych opini że najgorszy w Polsce, że pijaństwo i najsłabiej uczą...jak to jest ?

Gość gość
Jka myslicie bo wszędzie pisża że UW lepszy UW lepszy...z tego cow iem to najlepsza uczelnia w Polsce ale w Olsztynie slyszlaam ze jest naprawe tak swojsko i będę miala bliżej niż do Warszawy..miasto mniejsze O WIELE a ja Warszawy nie znam wgl ..Olsztyna tez ale to jestem w stanie nadrobic..czuję ze w Warszawie czulabym się samotnie i dziwnie. A Olsztyn jest mi chyba bliższy jako miasto choć wolalbym mieć papierek z UW i nie wiem co mam robić.. KORTOWO kusi..stawiac na edukację czy komfort.. I istnieje jeszcze niepewność ze w Olsztynie również bedę czula się źle bo rzadko tam bywam i na uczelni ani razu nie bylam,co mi radzicie?

Gość gość
Mogę Cię oprowadzić po wawie i ająć się Tobą na początku.

Gość gość
Jaki kierunek?

Gość gość
jeśli chcesz studiować weterynarię albo coś technicznego, to UWM nie jest najgorszy, naprawdę. cała reszta to nędza. słabo uczą, byle jak, wykładowcy w większości sami po kiepskich uniwerkach albo dobrzy, ale dojeżdżający na pojedyncze zajęcia z lepszych uczelni i mający nas tak na serio w d***e. sama kończyłam tutaj studia, z dwóch powodów - nie było mnie zbytnio stać na większe miasto, a poza tym ja nigdy nie chciałam studiować, miałam inne plany na życie. wyszło, jak wyszło, poszłam nawet nie tyle po papier, co uciekłam z bezrobocia :P musisz zdecydować, czy chcesz się chillować 3 czy 5 lat, imprezki, znajomi, randki, seksik, czy faktycznie chcesz zdobyć dobry zawód i nie wylądować w kolejce do urzędu pracy zaraz po obronie. ja dostałam przyzwoitą pracę 4 lata po obronie dyplomu (wcześniej robiłam byle co, jak większość), a i tak wiedza, którą wykorzystuję w tej pracy nie pochodzi zbytnio ze szkoły wyższej.

Gość gość
a czy to robi różnicę jaki?

Gość gość
robi ogromną róznice, jesteś chyba tępa i nie nadajesz się na żadne studia skoro nie wiesz jaka to róznica :O nie porównuje się całych uczelni tylko poszczególne wydziały, bo jeden wydzial może byc lepszy na UWM a inny na UW

Gość gość
To moze napisz które sa lepsze na UWM albo przynajmniej na tym samym poziomie :)

Gość gość
Jest bardzo duża różnica między poziomem poszczególnych kierunków, więc najlepiej się dowiadywać oddzielnie co do każdego.

Gość gość
np. weterynaria, geodezja poziom dobry, stosunki międzynarodowe poziom kiepski, filologia angielska i rosyjska podobno mają dobry poziom, ale tak tylko słyszałam, nie studiowałam tych rzeczy :)

Gość gość
a z tych kierunków jakiś na dobrym poziomie: Ekonomia,Geodezja i Kartografia - Geodezja i geoinformatyka,Geodezja i Kartografia - Geodezja i szacowanie nieruchomośc

Gość gość
Bezpieczeństwo narodowe

Gość gość
Budownictwo

Gość gość
Dziennikarstwo i komunikacja społeczna

Gość gość
Gospodarka przestrzenna,Technologia żywności i żywienie człowiek

Gość gość
Z tych kierunków ekonomia nie jest chwalona za specjalny poziom, a geodezja to jeden diabeł, trudno mi powiedzieć która specjalność na geodezji jest bardziej poważana, zawsze słyszałam od tych z szacowania, że ci z geoinformatyki nie nie robią i mają mniej ćwiczeń, ale brak "prac domowych" i podobno mniej ćwiczeń nie świadczy o poziomie nauczania, a zresztą nieraz na obu specjalnościach uczą te same typy.

Gość gość
Zarządzanie.Zootechnika

Gość gość
Informatyka Mechanika i budowa maszyn

Gość gość
Pedagogika - Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolnaPedagogika RolniTechnika rolnicza i leśna

Gość gość
Który wybrać czy moze żadne sie nie opyla?

Gość gość
który z czego? ze wszystkich tu napisanych?

Gość gość
"Pedagogika - Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, Technika rolnicza i leśna" chyba miały być wymieniane kierunki z jakimś tam poziomem :/

Gość gość
no właśnie Was pytam czy jakiś warto studiować z tych czy na UWM--ie jest w maire dobry poziom?? :/