Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarabiacie drogie mamy?

Polecane posty

Gość gość

I w jakiej branży i jakie macie wykształcenie? Ja skończyłam psychologię. W trakcie studiów pracowałam na słuchawce, potem przeszłam do firmy która zajmowała się handlem i spedycją. początkowo byłam w dziale handlowym, a potem udało mi się przejść na spedytora. teraz zarabiam 3-5 tysięcy miesięcznie (2 mam podstawy, reszta to prowizja). A ile Wy zarabiacie i jak to się ma do waszego zawodu wyuczonego?

Gość gość
zarabiam 1300zł

Gość gość
A po co się pytasz? ja pracuje w innej branży niż się uczyłam na zarobki nie narzekam( praca też super) i się nimi nie chwale bo po co żeby komuś zrobić przykro

Gość gość
tyle ile pan mąż da łaskawie

Gość gość
A co ciebie to obchodzi?Nie masz innych problemów?

Gość gość
a to co myślisz, że jak ktoś zarabia 1300 zł to jest nieświadomy że inni zarabiają więcej? no chyba musiałby na ulicę nie wychodzić, sklepów i samochodów na oczy nie widzieć. bez przesady. pytam tak dla porównania jak ma się wykształcenie do zarobków. bo mi w sumie moje studia na nic się nie przydały. jest u nas jedna dziewczyna po maturze, która zarabia najlepiej w całym dziale - jest świetnym spedytorem, a wykształcenie średnie. Mam też koleżankę, która skończyła zawodówkę gastronomiczną, obecnie prowadzi swoją cukiernię i zarobki ma takie, że mogłaby mnie nakryć kapeluszem. oczywiście od skończenia szkoły i otwarcia jej biznesu minęło już kilkanaście lat...

Gość gość
2.500 na ręke

Gość gość
i dodam, że jakbym poszła do pracy w swoim zawodzie to bym teraz pracowała za 1500-1600zł w jakiejś przychodni jak 2 moje koleżanki ze studiów. w sumie trochę mi szkoda, bo szłam na studia z poczuciem tego , że coś będę robić, będę zmieniać świat, no ale wyszło jak wyszło.

Gość gosciowa
Po to jest forum. Chce to pyta. Jak ci sie nie podoba zazdrosny nieudaczniku- nara. Po to ludzie sie komunikuja, porownuja, zbieraja informacje, zeby to potem przeanalizowac i sie rozwijac. Jak nie jestes ciekawy to dalej zapierd*laj po 10h dziennie za 1300zl bez pojecia co sie na swiecie dzieje.

Gość gość
tylko piszcie branżę i wykształcenie - znaczy nie że napiszecie tylko mgr, ale chodzi raczej o to jak ma się kierunek studiów, czy innej szkoły do tego ile się potem zarabia i czy pracuje się w zawodzie wyuczonym.

Gość gość
Jaki zawod jest najbardziej oplacalny?

Gość gość
no jak ktoś zacznie odpowiadać na temat to może się dowiemy. ja mam doktorat z ekonomii. pracuję w administracji publicznej, zarabiam ok 6-7 tysięcy. moje wykształcenie bardzo mi pomogło - zwłaszcza tytuł dr, bo dzięki temu otworzyła mi się droga do stanowisk funkcyjnych wyższego szczebla.

Gość gość
ja jestem magistrem ekonomii. Pracuję w zawodzie, pensja podstawowa netto to 2.400 zł, ale w zasadzie zawsze mam nadgodziny, razem około 2.800 - 3.000 zł na miesiąc

Gość gość
2.200 Kosmetyczka ( pracuje u kogos)

Gość gość
Mam sponsora, 5 spotkań w miesiącu - 1500 zł

Gość gość
mgr ekonomii, pracuje jako główna księgowa w firmie transportowej i zarabiam na rękę 3,7 tys. Nie jest to dużo jak na to stanowisko, ale nie muszę siedzieć po godzinach, jeździć na kilkudniowe delegacje i mogę się zwolnic, jak cos wyskoczy (raz na kilka miesięcy, żeby nie było). Do tego w pracy mama świetna atmosferę, co tez jest ważne.

Gość gość
psycholog niebawem kliniczny, 13 lat stazu i marne 2400 na ręke

Gość gość
świeżo upieczony magister prawa - przez swoją edukację jak na razie jestem na minusie ;p