Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziennie muszę myć włosy już mam dość

Polecane posty

Gość gość

szampony do włosów przetłuszczających sie nie pomagają jest jeszcze gorzej czy jest na to rada?

Gość gość
nie- jak znajdziesz jakis sposob to daj mi znac tez sie mecze z tym problemem.

nadmierne przetłuszczanie się to efekt jakiejś infekcji, trzeba zmienić odżywianie, mniej pierożków a więcej warzyw, druga sprawa to wizyta u dermatologa i poszukanie przyczyny.

Gość gość
jak nie umyję mam tłuste brzydkie myślałam o suchym szamponie miałam taki z oriflame ale był beznadziejny żadnego działania, koleżanka polecała mi sayos ale nie wiem ...

Gość gość
infekcja -hahaha

Gość gość
moze to byc tez efekt ciaglego mycia. skora jak jest sucha (w tym przypadku wysuszana przez ciagle mycie) wytwarza wiecej sebum, tluszczu (jak zwal tak zwal). jak bedziesz miec wolne, to spruboj ja troche przetluscic. myj przez jakis czas np. co drugi, trzeci dzien. u mnie to kiedys podzialalo.

ja tez sayos polecam. odzywke i szampom zakup. :) zawsze mozesz wyprobowac . a probowalas zwykly pokrzywowy? mi pomagal

Gość gość
zawsze mi się przetłuszczały a owoców jem dużo mniej warzyw a co bym nie jadła to jest tak samo

Gość gość
mam i od 16 lattluste wlosy szampony ,odzywki ,cytryna probowalam wszystkiego-jedyna rada to robic blad pasemka ,rozjasniac wlosy -to wysusza skore glowy i myc wlosy 2 razy ,odzywke nakladac przed myciem.

Gość gość
Proszę bardzo, masa lektury i porad: www.anwen.pl/2013/10/porady-wosowe-u-anwen-wosy.html

Gość gość
rzadsze mycie nie pomaga bo kiedyś byłam przykuta do łóżka i myłam co tydzień i nic z tego cały czas tłuste a trwało to długo. Myć musze do pracy bo jakoś wyglądąc muszę a jak widzę kogoś z tłustymi włosami to ludzie jak to wygląda. Powiem tyle , że kiedyś myłam włosy szamponem z Avonu do włosów suchych i jakiś efekt był ale krótko bo się włosy przyzwyczaiły teraz już nie ma tego szamponu. takie sebum na włosch ponoć dobrze robi włosom ale wiadomo , że tak tylko na urlopie i to czasami. dzieki za rady

Gość gość
kup w rosmanie ocet jabłkowy (koniecznie jabłkowy, naturalnie mętny) albo sama w domu zrób taki ocet. I po wypłukaniu wlosów polej je octem rozcieńczonym wodą. Zobaczysz różnicę :) acha, kilka godzin po myciu czuć ocet

Gość gość
To nie są tłuste włosy tylko przetłuszczająca się skóra głowy. Ja zauważyłam, że teraz jak jest gorąco to głowa mi się poprostu poci. W czasie wysiłku podczas ćwiczeń czuję nawet ja we włosach pot płynie stróżkami. Mam długie włosy i już się z tym pogodziłam, że codziennie rano je myje, a że są farbowane to uzywam szamponów do wlosow farbowanych. Inna sprawa, że mogą być osoby, którym wlosy przestłuszczają się pod wpływem stresu. Jeżeli to jest bardzo duży problem i włosy wyglądają źle już po 2-3 godzinach od umycia to można iśc na ostrzykiwanie skóry głowy botoxem.

Gość gość
Nie używaj szamponów do włosów przetłuszczających się, tylko jak najdelikatniejszych, które nie podrażniają i nie wysuszają skalpa. Nadmierna produkcja sebum, to reakcja obronna na wysuszenie i podrażnienie. Szampon dobiera się do skóry głowy, a odżywkę do włosów. Polecam szampon na bazie mydlnicy, zamiast SLS. Mi bardzo pomógł, teraz włosy mam świeże przez dwa dni, trzeciego ujdą w tłoku. Wcześniej wieczorem miałam gorsze niż teraz na trzeci dzień. Myję co dwa dni ale w razie draki trzeciego dnia warkocz, czy kok i też jest dobrze, smalcu nie ma. U mnie użycie suszarki do włosów skraca ich zdatność do użycia o jeden dzień. Staram się pozwolić włosom wyschnąć naturalnie.