Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

monte ?od kiedy?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy mozna dziecku podac np.monte?

Gość gość
domyslam sie ze dziecko ma kilka mies moze do roczku, a ty chcesz podac monte? czytalas sklad? po co chcesz to podac, to nawet nie jogurt, tylko niezdrowy posilek

Gość gość
prosze sklad Na dziś przygotowałem coś z mlecznych deserów a konkretnie MONTE deser mleczny z czekoladą i orzechami firmy ZOTT. Niby taki dobry dla dzieci tylko co ma w środku? Skład przedstawia się następująco: mleko (49%), śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (0,8%)zmielone orzechy laskowe (0,5%), czekolada w proszku (0,5%), substancje zagęszczające: karagen, mączka chleba świętojańskiego, wapń, aromat.

Gość gość
Syn ma 9mc,nie podalam tego,tak sie zastanawiam tylko.

Gość gość
nie masz wiedzy o odzywianiu, prawda?

Gość gość
Jezuu, moja córka ma rok i nie raz dostała monte, danonki i o zgrozo dzis pogryzla kawałek parówki.

Gość gość
A moja ma 3 lata i nie jada danonka czy monte . Po chcecie dawać dzieciom takie śmieci ? TO jest tylko cukier i konserwanty .Tylko wiadomo reklama robi swoje .

Gość gość
oczywiście same też nie jecie czekolady, batoników, cukierków, chipsów czy tylko dzieci tak trenujecie? żenada ;/

Gość gość
Dziewczyna sie tylko zapytala a panie madralinskie ja zjechaly.jestem ciekawa jakimi to super zdrowymi rzeczami karmicie swoje dzieci

Gość gość
Ja dalam jak mial z 14-15 miesiecy. Nic w skladzie nie bylo czego nie jadl do tej pory:mleko pil krowie,smietanka czasami w zupie od dawna. No nie jadl orzechow,ale taka ilosci to jak kot naplakal i zreszta najwyzsza pora byla by sie z nimi juz zetknal. Potem jak widzialam,ze po takiej ikosci byko ok,to dalam troche masla orzechowego,potem wiecej i wiedzialam,ze alergii nie ma.

Gość gość
Te co tu sie tak rzucaja zeby nie krytykowac dawania slodyczy. Ja jestem dzieckiem ktoremu nigdy nie zabraniano slodyczy. Przez lata zmagalam sie z nadwaga ktora zwalczylam dopiero gdy sie wyprowadzilam z domu. Jestem uzalezniona od cukru i stale z tym walcze. Moje zeby sa wszystkie plombowane i mam pare kanalowo leczonych i mam z nimi mnostwo problemow. Na calym ciele mam rozstepy z okresu kiedy mialam nadwage. To sa powody dla ktorych moj syn nie dostanie slodyczy tak dlugo jak tylko mozliwe. I nie mowicie ze jedno monte nie grozi bo zwykle to jest jedno monte, plus drozdzoweczka, herbatka soczek dosładzany, chrupki sniadaniowe, lizaczek, dzemik i z tego robia sie tony cukru.

Gość gość
Ja dawałam po roku

Gość gość
Tu autorka.znam schemat zywienia niemowlat.moj syn nie dostaje jeszcze danonkow,parowek,drozdzowek, ciastek,czekolady.Ale nie mowie,ze mu nie podam jak bedzie starszy,z umiarem oczywiscie.Danonki wiem ,ze sa od 3lat,o monte nie wiedzialam,wiec pytam.

Gość gość
Danonki wcale nie sa od trzwch lat,jakos szukalam informacji i nic takiego nie ma. Na bakusiu jest tak info. Ale ma to zwiazek,ze jest to po prostu na mleku krowim a jeszcze jakis czas temu uwazano ze mm tylko i wylacznie do 3rz. Co do pani grubej:jestem z domu gdzie rowniez nie zalowano slodyczy. Nigdy nie mialam nadwagi ani zadnych problemow,wiec wez poprawke ze sa to sprawy genetyczne. Po trzecie, przegladalam menu zlobkowe,i dla dzieci po 1 urodzinach na podwieczorek czy drugie sniadanie jest i monte, i danonki, wiec juz nie zgrywajcie swietych,ze nic nie mozna podac.

Gość gość
Ludzie czy wy umiecie czytac?autorka spytala od KIEDY a wy juz swoje teorie,a po co,a na co ,a nie znasz sie na zywieniu.nie prosciej odpowiedziec na pytanie?przeciez i tak zrobi co zechce ,poda lub nie a wasze gledzenie tu nic nie da mamuski idealne. moja skonczyla rok i je i danonki,i danio i bakusie i monte.i co mi zrobicie?:D