Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce miec wiecej dzieci maz tego nie rozumie

Polecane posty

Gość gość

w domu mamy 6 latke. i niechce juz wiecej dzeieci. nie wyobrazam sobie znow siedziec z dzieckiem non stop 24/7. mamy za male mieszkanie tylko 2 pokoje.

Gość gość
Ja też mam jedno i nie chce więcej,co w tym dziwnego?

Gość gość
oj tam zabezpieczaj sie porządnie i nie wdawaj sie w dyskusje . Z czasem znudzi mu sie ten temat .

Gość gość
a dlaczego? pewnie wiesz ale napisz ja nie chcę bo - chcę chodzić do pracy - 24h z małym dzieckiem mnie trochę zżerało - wiem ile kosztuje dziecko finansowo - wiem ile kosztuje dziecko umiejętności wychowywania - wiem, ile wymaga czasu - wiem ile wymaga energii - moja mała jest cudowna pod każdym względem, jest spełnieniem moich marzeń, nie potrzebuję innego dziecka - moja mała jest absorbująca, ciekawska i chcę dać jej wiele - mam już mniej cierpliwości dla maluchów, uwielbiam stan, kiedy z roku na rok rośnie i jest taka mądra, świadoma - czasem brakowało mi czasu i energii na pracę, męża, dom, mam tego świadomość - miałam trudną ciążę i czas przed zajściem z natury - nie wierzę w to, że jedynak jest gorzej wychowany lub gorszy pod jakimkolwiek wzgledem, oprócz nieposiadania rodzeństwa, ale to nie jest wyznacznik, rozmawiałam o tym z wieloma jedynakami i ludźmi posiadającymi rodzeństwo, nie ma jednoznacznej odpowiedzi, - marzyłam o dziecko, mam je, udało się, jest cudowna, nie śmiem chcieć więcej jakie są wsze powody? bez obrażania, bo to słabe byłoby

Gość gość
to ja z postu wyżej to tak, jak słyszę od kolezanek, dlaczego mają 2-3 dzieci "bo nastarość ktoś sie mną zajmie, poda szklankę wody" najglupsza rzecz jaka słyszałam, mierzi mnie to nie ma jednoznacznej odpowiedzi, nie ma oczywistości może żadne z dzieci nie czuje naturalności w zajmowaniu się stara matką, bo ma swoje intensywne życie, a ja nie chcę aby dziecko dla mnie się poświęciło, to nie pozostanie bez skutku, to może być naturalnośc ale nie musi tak, jak znam wiele osób posiadających więcej niż 1 dziecko i maxymalnie uciemiężonych, nieszczęśliwych tak jak znam ludzi z rodzenstwem nienawidzących się, mających żale i pretensje, wieczne walki nie ma jednoznacznej odpowiedzi, nic na siłę najważniejsze jest chyba naturalność, poczucie szczęścia, spełnienia, robienie czego z uczuciem, pasją, chęcią, nic na siłę zmuszanie się do czegoś zawsze wychodzi bokiem z różnym skutkiem, nie polecam