Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enjoyyyy

REZYGNACJA ZE STAŻU POMOCY !

Polecane posty

Witam ! Sprawa dotyczy tak jak w temacie rezygnacji ze stażu. Dostałam staż na 3 miesiące tzn tak miało być jednak w urzędzie pracy dowiedziałam sie iż bedzie on trwał 6 miesięcy. Sprawa wyglada tak , że na stażu jestem od 1 lipca i chciałabym z niego zrezygnowac , gdyż idę do innego miasta na studia zaoczne i najprawdopodobniej od września będe miała pracę. Jednak praca ta będzie tylko na umowę zlecenie. I moje pytanie jest takie. Czy jeśli dostarcze dokumenty z nowej pracy to będę mogła zrezygnować bezproblemowo z tego stazu czy poniose konsekwencje , typu zwrot zarobionych pieniążków ? Bo wiem , że staż moge zerwac jeśli dostane się na studia dzienne lub jeśli będę miała umowę o pracę ale CZY LICZY SIE UMOWA ZLECENIE ? Prosze o odpowiedz! ;)

Gość gość
tak liczy sie umowa zlecenie. sama rezygnowalam ze stazu (i na dobre mi to wyszlo). zwracac zarobionej kasy nigdy ci nie kaza, nawet jak przerwiesz staz bez przyczyny. moga cie obciazyc jedynie kosztami badania lekarskiego i ew dojazdy o ile takowe pieniadze pobieralas. natomiast w przypadku umowy zlecenie w ogole zadnych kosztow nie poniesiesz.

Gość gość
jak znajdziesz robię to możesz zrezygnować, nawet masz to w umowie

Gość gość
. zwracac zarobionej kasy nigdy ci nie kaza, nawet jak przerwiesz staz bez przyczyny Tego nie wiedziałam, ale się wygłupiłam, specjalnie wytrzymałam do końca żeby nie oddawać krwawicy żeby moje łzy nie poszły na marne, choć kierowniczka pluła mi w twarz oczerniając mnie przed ludźmi :(

Gość gość
oj laska, musisz sie zycia nauczyc:P pamietaj, ze jesli dostaniesz juz te prace i zrezygnujesz ze stazu, to kierowniczka i tak Ci opinie musi wydac. powinnas od razu reagowac, jesli bylas zle traktowana, isc do up, zrobic awanture, powiedziec, ze jestes zle traktowana, ze staz nie przebiega zgodnie z program (zawsze sie cos znajdzie, co nie mialas wyszczegolnione w programie stazu a kazali ci zrobic:D) wowczas urzad przenioslby Cie do innej firmy bez zadnych konsekwencji:)

Gość gość
Słuchajcie, czy to prawda ze od nowego roku na staz mogą isc wszyscy do 30 roku zycia?Ja w grudniu koncze 25 lat, a studia skonczyłam rok temu we wrzesniu. I jezeli przepisy sie nie zmienią to nie bede mogła isc na staz, ewentualnie do 27 roku zycia-ale rok po ukonczeniu studiów, czyli musiałabym isc teraz na jeszcze jedne studia. I dlatego zależy mi na tej zmianie przepisów. A dwa, czy na staż dostaje się każdy?Nie chce nagle w styczniu zostać z niczym...

Gość gość
zresztą jak zrezygnujesz ze stazu bez powodu to skresla Cie na 3 miesiace, a teraz jak bedziesz wyjezdzac gdzies tam daleko to ubezpieczenie chyba jednak Ci sie przyda... tak mysle:P

staż nie jest łatwo dostać, przynajmniej tam gdzie duże bezrobocie, a jak będzie w przyszłym roku to pewnie same urzędy jeszcze nie wiedzą

Gość gość
jestem z miasta wojewódzkiego.

Gość gość
pracodawca sam wybiera stazyste sobie, normalne sa romowy kwalifikacyjne zazwyczaj.

Gość gość
dziś Nie, to nie ona pisała opinię, kto inny "rządził" a inna osoba byla wpisana w dokumentach choć i tak bylam uprzedzona tzn zasugerowano mi że opinia będzie negatywna (a to z kolei z powodu że suka doprowadziła mnie do łez, nikt nie widział myślałam że już poszła a tu huj), tak trafić to trzeba mieć wyjątkowego pecha :( A sytuacja miała miejsce kilka lat temu, to była szkoła dziś bym ją nagrała i to jej "kary cielesne powinny wrócić do szkół" i inne kwiatki, nie wszystko było takie oczywiste raczej dwuznaczne to jej przyp*****lanie sie

Gość gość
jeszcze słowo wyjaśnienia - to było biuro ale w szkole, nie jestem nauczycielką za to ona tak i jeszcze się podniecała tzn sugerowała ze z jej doświadczeniem każdego wykończy co dopiero jakąś stażystkę która powinna być sprzątaczką po znajomości, "ciocia powinna pani załatwić"