Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres nieregularny od lat a wyniki badań są ok, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór,  Odkąd pamiętam mam bardzo nieregularne okresy, gdy dostałam pierwszy okres to plamienia miałam co 2-3 tygodnie, z czasem zrobił się regularny i tym sposobem co 34-36 dni miałam zawsze okres, z czego byłam bardzo zadowolona.  Od jakiegoś czasu (około 4 lat) miesiączki stały się bardzo nieregularne, cykle trwają od 14 do 43 dni. Wygląda to w ten sposób ze dostaje w np 15 dniu cyklu okres a z każdym kolejnym cykl wydłuża się o jakieś 3, 5,7 dni i tak aż do 43 dniowego okresu (nigdy nie zostało tyle przekroczone) i znów się zaczyna od nowa. Badalam hormony i wszystko wszystko jest w porządku, miałam robione kilka razy usg podbrzusza, piersi oraz różne inne badania. Nie wykryto żadnych nieprawidłowości, podobno to nie jest istotne ale mam bardzo mały torbiel przy przysadce mózgowej, który się nie powiększa ... Lekarki mówią zawsze, ze mam "ładne, dojrzałe jajniki ale mała macicę"  Bardzo mnie to martwi a z drugiej strony lekarze mówią ze wyniki mam ok.  Gdyby był w podobnej sytuacji lub mógł dodać komentarz na ten temat to bardzo bym była wdzięczna za opinie...

Gość gość
Ja tez mam podobne problemy a lekarze mówią mi tylko "jak zajdziesz w ciąże, to ci sie wszystko uformuje". Z tym ze ja k***a nie chce zachodzić w ciąże. Tez chętnie sie dowiem czegoś na te tematy, nieregularne okresy do tego patologicznie bolesne mnie wykańczają

Gość gość
Zacznij się regularnie *****ać i wszystko będzie w porządku

Gość gość
No właśnie tez słyszałam że tabletki antykoncepcyjne mogą pomóc .. Ale ja nie chce brać tej chemii, możliwe skutki uboczne mnie przerażają a mam wrażliwy organizm ogólnie na takie rzeczy, np ciężko mi dobrać antybiotyki często bo mi się zwykle kręci w głowie jak zazywam i np nie byłam w stanie prowadzić samochodu przy zapaleniu oskrzeli, jechałam jak odurzona