Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lydka

Poradźcie :(

Polecane posty

Gość Lydka
Trochę się boję, macie rację, ale do końca roku tylko 4miesiące, a kilka okazji po drodze. A co jeśli on to planuje zrobić, a ja podpale temat za wczesnie? Trochę kwas będzie i żal, że był konkretny zamiar, niespodzianka itd.a ja sobie mówie o tym głośno. To tak jakbym chciala mu zrobić urodzinową niespodzianke, a on tuz przed okazja: fajnie by było jakbys mnie zaskoczyla. Wtedy zapał maleje, bo sytuacja będzie wyglądała jak wymuszona, a nie szczerze planowana.

Gość gość
tjaaaa, czekaj sobie na tę niespoodziankę ;)

Gość gość
Wskazówka: rekomendowane w ramach profilaktyki; jako tonik odmładzający; oraz w lekkich chorobach. Zbierz środkowy strumień z pierwszego porannego oddawania moczu. Niewielkie ilości moczu na początku i końcu strumienia nie muszą być zebrane: pierwsza część strumienia to mocz oczyszczający moczowody, aby dalsza część uryny była sterylna tak jak to tylko możliwe. Końcowa część z kolei zawiera często osad i ma nikłą wartość. Używać należy jedynie świeżego moczu. Mądrze jest zacząć od kilku kropli, następnie małej szklaneczki, a potem stopniowo zwiększać ilość aż do poziomu, który cię zadowala. Może się to zmieniać od jednej aż po kilka szklanek dziennie. Jeśli pijesz mocz nie tylko rano, ale także później w ciągu dnia, to wiedz, że najlepsza jest uryna zebrana mniej więcej godzinę po posiłku. Nie napychaj się jedzeniem co najmniej przez trzydzieści minut po wypiciu uryny. Z kolei po posiłku odczekaj przynajmniej godzinę, zanim wypijesz mocz. W nocy ma miejsce intensywniejsze wydzielanie hormonów, wówczas ciało odpręża się, relaksuje i odnawia. Dlatego też poranny mocz jest najbogatszy w witalne składniki. Nie stosuj żadnych restrykcji w kwestii diety, jeśli pijesz jedną szklankę moczu dziennie, jedynie ogranicz spożywanie soli oraz białek (zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego), co sprawi, że uryna będzie miała łagodniejszy smak oraz zapach. Picie moczu: kiedy już raz przyzwyczaisz się do smaku, okaże się to łatwą, bezpieczną i skuteczną metodą. Możesz zacząć od kilku kropli, aż do każdej ilości, jaką zniesiesz. Jednakże jeśli pijasz urynę kilka razy w ciągu dnia, niezbędna jest dieta uboga w białka i sole. Zalecane są świeże owoce i warzywa, oczywiście z wyjątkiem okresów postu, kiedy spożywa się jedynie urynę i wodę, ale ta metoda zostanie omówiona poniżej. W podrozdziale Wpływ żywienia przedyskutujemy wpływ pokarmu i napojów na mocz. Więcej porad pomagających pokonać wewnętrzne opory i zachować doskonałe zdrowie znajdziesz w książce Coena Van Der Kroon Złota Fontanna

Gość gość
"zdeklarować i powaznie traktować zwiazek" jak dla mnie, to wcale nie trzeba do tego ślubu.

Gość gość
Lydko, rozumiem, ze to najblizszy dla ciebie czlowiek- wiec dlaczego nie porozmawiasz z nim szczerze? Podaj te argumenty, ktore nam podalas.Spytaj, jak czlowieka, czy mysli o slubie, a jesli tak, to kiedy. Ja swojemu pobecnemu mezowi powiedzilam po prostu,ze musze zaplanowac zycie na najblizsza przyszlośc, chce m. in, wyjsc za maz , co on na to. Zaden problem, poniewaz mnie kochal , chcial,zebym byla szczesliwa i chcial byc ze mna, wiec zaplanowalismy slub. Przeciez nie traktowalam tego, jak oswiadczyny, po prostu byla to jedna z naszych waznych rozmów o zyciu.,

Gość gość
czekaj, czekaj, a miesiące lecą, a miesiące zamieniają się na lata...

Gość gość
Ja na Twoim miejscu zaczelabym delikatnie rozmowe ale juz teraz. Jak do końca roku tak jak ustaliłaś nic nie poskutkuje, powiedz mu dobitnie ze chcesz ślubu. Szkoda czasu. Jak teraz mu powiesz, to moze juz w święta cos sie zaświeci na twoim palcu...