Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o kobietach które robią zakupy w niedzielę

Polecane posty

Gość gość

dobrej gospodynie nie powinno nigdy nic zabraknąć tak zeby musiała w niedzielę do sklepu biegać kiedy Pan kazał Dzień Święty święcić.

Gość gość
Jaki z tego morał???? , nie istnieje coś takiego jak dobra gospodyni bajo wszystkie robia zakupy w niedziele....Ja nie widze w tym nic zlego....caly tydzien spedzaja w pracy wiec niedziele moga sobie spedzic tak jak chca a skoro łazenie po sklepach to dla nich relaks to czemu nie...Bardziej mam na mysli galerie aczkolwiek byłabym za tym aby w niedziele i swieta wszystkie sklepy byly zamkniete , pracownicy tez powinni miec wolne ....

Gość gość
dla mnie zakupy w niedziele to obraza Boska

Gość gość
Droga autorko powiem co sadze.Kiedys sklepy byly czynne w niedziele rano 2 godziny,a mozna bylo kupic tylko cleb i mleko.Poprosilam o inne rzeczy,ekspedientka podala kwitujac stwierdzeniem"Takie zakupy robi sie w tygodniu".Teraz powstaly galerie,w nich kina,restauracje,interes kwitnie otwarte to narod idzie,nie widze w tym nic zdroznego.

Gość gość
Robienie zakupów w niedziele to dziwactwo .Szkoda niedzieli na lazenie po sklepie.Jest na to sześć dni w tygodniu.Wstyd iść w niedziele do marketu

Gość gość
Dla ciebie wstyd a dla mnie norma i mam w d***e co o tym myslisz głupi trollu. W*********j stad trollowac gdzie indziej

Gość gość
"aczkolwiek byłabym za tym aby w niedziele i swieta wszystkie sklepy byly zamkniete , pracownicy tez powinni miec wolne .... " Z jednej strony też tak myślę, bo każdy ma prawo do wolnego, ale z drugiej strony: a) są ludzie, którzy w tygodniu nie mają czasu na większe zakupy b) są studenci, którzy są chętni do pracy w weekendy, żeby sobie zarobić coś, jeśli w tygodniu nie mogą, albo żeby wyrobić liczbę godzin, jeśli w tygodniu im ciężko. ;) Natomiast w wigilię powinni siedzieć ateiści, albo osoby, które są takiego wyznania, które nie ma wtedy święta. Tak z czystej kultury, bo skoro oni i tak nie będą świętować, to nie potrzebują tego czasu na przygotowania tradycyjnych potraw itp. To samo z dyżurami w święta (oczywiście w dwie strony, jak inne wyznanie ma WAŻNE święto, to reszta powinna zrobić przychylny gest w jego stronę). Sory, że wtrącam religię, ale jakby a to nie patrzeć, święta i wolna niedziela wynikają ze zwyczajów ściśle związanych z religią, którym państwo poszło na rękę.

Gość gość
Wstyd iść do marletu w niedzielę. Swiadczy to o niskiej kulturze. O braku zainteresowan o prostocie o mysleniu tylko o zarciu .Jest tyle form spędzania wolnego czasu o wiele przyjemniej.Wstyd przed zatrudnionymi tam ludzmi.Co oni muszą myslec o typach lazacych w niedziele po sklepie .Brrr

Gość gość
ja robie czasem zakupy w niedziele, dla mnie to norma po to są otwarte markety, leczcie sie:D

Gość gość
I nie jest ci głupio ?

Gość gość
ja też nie raz robię zakupy w niedzielę, bo w tygodniu pracuję do 19 wieczorem, w soboty sprzątam i robię zakupy spożywcze a w niedzielę na spokojnie mogę sobie jechać i kupić coś dla siebie. Nie chodzę do kościoła bo jestem niewierząca i jest to dla mnie dzień wolny w którym robię to co chcę a więc mogą to być i zakupy ciuchowe. Mój mąż i syn też tak lubią czasem robić zakupy na spokojnie w niedzielę.

Gość gość
"dobrej gospodynie nie powinno nigdy nic zabraknąć tak zeby musiała w niedzielę do sklepu biegać kiedy Pan kazał Dzień Święty święcić." Nie w każdej religii dniem świętym jest niedziela i nie każdy jest katolikiem moherowy berecie.

Gość gość
A ja pracuje w markecie i powiem wam że najwięcej w niedzielę przychodzi babek moherowych zaraz po kościele :P

Gość gość
W cywilizowanych krajach w niedziele sklepy są zamknięte. Niestety w naszym kraju po rządach UW , SLD a teraz PO upadły dobre obyczaje i człowiek jest niewolnikiem .

Gość gość
Co to za różnica ? Kobieta ma się dobrze ****ać, robić stójkę na życzenie i odciągać nadmiar spermy, a zakupy niech sobie robi kiedy chce. We łbach wam się wywróciło od tej dobroci :)

Gość gość
To NIEDZIELNE KLIENTKI FEMINISTYCZNE.

Gość gość
nic , grzeje mnie co kto robi. Nie moje zycie to sie nie wcinam. A ty wiesniaku sie nudzisz ze innych obmawiasz????

Gość gość
patola i tyle

Gość gość
To dajcie lekarzom wolne w niedziele .Maja prawo do odpoczynku .Kierowcom autobusow ,busow tez .Wszak nie musicie z waszych wiosek ruszac sie ? A zagranica taa sklepy sa zamkniete .Ale stacje paliw na kazdym kroku otwarte isa oblegane .W Francji natomiast male sklepiki tez funkcjonuja i o to chodzi .Wtedy maja najwiekszy zysk :)