Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

silny bol zeba w 6tyg ciąży

Polecane posty

Gość gość

Umre z bolu.Jakies rady

Gość gość
Ale z jakiego powodu ten ból? Czy masz dziure czy to np. wyrastajaca 8 ?

Gość sammantahh
A ja właśnie planuje ciąże i z powodu zatrzymanych 8 do usuniecia starania przesunęłam do czasu aż je usune, bo w ciąży zażywanie środków p/bólowych mija się z celem gdyż paracetamol brany notorycznie powoduje ADHD a stan zapalny w ciązy to w ogóle problem dla matki i płodu. Idz do dentysty w pn a teraz trudno weż apap

Gość gość
Dziura. Bylam u dentystki w zeszłym tyg bez znieczilenia rozwiercila zeba i powiedziala ze bez rtg nic nie zrobi i dodala ze rtg zrobic nie moge!

Gość gość
Co to za tuman, rozwierciła i co dalej, ciąza trwa prawie 40tyg do tego czasu to spuchniesz jak mops i ropa się zbierze gdyż rozwiercony zab to zródlo zakazen przyzębia :o co za idiotka nie dentystka

Gość gość
Mialam leczone zeby do pazdziernika 2013.wydalam prawie 20tys na leczenie. Potem bylam 5 msc w ciazy .Zeby zaczely sie sypac-dentystka stwierdzila ze zeby sa martwe i ze nie mam sie czego bac a teraz udalo się z ciaza to umieram z bolu

Gość gość
Jestem gotowa go wyrwac. Tylko teraz pewnie i tak nie mogę

Gość gość
Po 12tc można w miare bezpiecznie dokonać ekstrakcji zeba. Ja też lecze żeby bo planuje ciązy, a jak widać o dobrego dentyste ciężko, zresztą ja mam tak że jednego zrobie to kolejny zab mi doskwiera :o

Gość gość
Moje zeby byly zrobione niby na tip top a teraz leze i placze. Chyba pojadę do dentysty. Nocnego . Zrobi foto punktowe i porządek z tym zebem . Ogólnie moj gin mowil ze mozna leczyc zeby ze znieczuleniem a tamta mnie na zywca leczyla. Jedynie co to lod mnie ratuje chwilowo

Gość gość
To się nazywa niesprawiedliwość losu, człowiek leczy zęby przed zajściem w ciąże, wydaje spore pieniądze a i tak ma problem, a znam babki które u dentysty nie były jak mówia 10l i problemów brak. Ehh życie.

Gość gość
Zimne oklady

Gość gość
Nic nie pomaga a dentysta dopiero jutro. Bralam dzis apap o 13 i paracetamol o 22. I augmentin o 8 i 20.Chyba nie zasne. Boje sie o dziecko mam za soba poronienie i porod przedwczesny tzn 5msc. Chyba nie jest mi dane byc matka

Gość gość
Ciag dalszy.. ból nieziemski. Bylam dzis i 3stomatologow zab do wyrwania ale nikt go nie wyrwie nez zgody gonekologa prowadzącego który obecnie jest na wczasach.

Gość gość
Taki tez mam zamiar . Boje sie ze ta ciaza tez szybko sie zakonczy:( Nie mam objawow ciazowych do tego ten bol zeba antybiotyk i paracetamol

Gość gość
no leczenie zeba w ciazy w znieczuleniu to nie wiem czy jest dobra opcja. Najlepiej isc do specjalisty i on cos poradzi. Na pewno dentysci mieli takie przypadki. Ja chodzę do http://dentarama.pl/dw-oferta.html bo są przeze mnie sprawdzeni. Wiec jak cos udaj sie tam.

Gość gość
dbanie o zęby w czasie ciąży to ważna kwestia, więc powinnaś jak najszybciej uporać się z tym problemem, zabieg niech koniecznie wykona jakiś dobry, doświadczony stomatolog, ja w czasie ciąży chodziłam do http://j-dent.com.pl/ i byłam zadowolona z ich poziomu obsługi