Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co 36 latka prostuje sobie zęby?

Polecane posty

Gość takajedna36
Mam 36 lat, 2 fakultety i studia podyplomowe i prostuję sobie zęby, bo chcę wyglądać ładnie i uśmiechać się bez kompleksów :) Poza tym stłoczone zęby wypychały mi jeden ze szczęki i jakby w końcu wypadł, to by nie było nawet miejsca na wstawienie. Zęby mądrości potrafią wyrzynać się nawet w tym wieku i rujnować cały zgryz. Stłoczone zęby przyczyniają się do chorób przyzębia i dziąseł. Zły zgryz, to też bóle, dyskomfort przy gryzieniu pokarmu i np. wcześniejsze tworzenie się zmarszczek wokół ust. Aparat, więc potrafi nawet te okolice odmłodzić, bo skora ma się wreszcie na czym oprzeć. Ogólnie takie rzeczy się robi po pierwsze dla zdrowia, a po drugie dla estetyki wyglądu.

Gość gość
prostować zęby można w każdym wieku, jeśli chce się lepiej wyglądać, atrakcyjnie i lepiej się czuć. Ja chodzę na regularne badania do gabinetu http://top-dent.katowice.pl/ i wiem że o żeby trzeba dbać bo są bardzo ważne. Gdy będę starsza to również będę o nie dbać, bo profilaktyka i zdrowie są najważniejsze.

Gość beciaBeciA5
O zęby należy dbać w każdym wieku. Moja znajoma prowadzi własny biznes, powodzi jej się, zajęła się teraz leczeniem i zrobiła sobie taki aparat: http://www.borczyk.pl/gabinet-stomatologiczny-katowice/ortodoncja/aparat-lingwalny/ - mega fajna sprawa – leczy, a praktycznie nic nie widać. Dla kobiety, która ma stanowisko to poważna i dobra sprawa jest.

Gość gość
ja mam lekko cofniętą żuchwe do tyłu, czy taka moja uroda czy jest to wada którą powinnam aparatem zrobić?

Gość OlgaCh
Przecież to młoda kobieta :) Jeśli nie miała możliwości prostować zębów wcześniej, robi to teraz - proste ;). Ja również jestem po 30-stce i mam aparat na zębach i się tego nie wstydzę, po prostu robię w końcu coś dla siebie, coś co pomoże mi zaakceptować swój wygląd. Poza tym w Klinice Odent w Warszawie, do której chodzę to normalne, że w poczekali są np. kobiety po 40-stce, 50-tce i każda z nich dba o swoje zęby :D Nie rozumiem skąd to zdziwienie :)

Gość Sonia40
Ja też sobie upiększałam zęby, należało mi się. A tak poważenie, dziś przecież są tak nowoczesne metody upiększania uśmiechu: licówki, aparaty typu Invisalign wystarczy tylko chcieć coś ze sobą robić. Klinika Borczyka w Katowicach właśnie się specjalizuje w takich zabiegach estetycznych, warto się do nich udać.

Gość MarlenaDerla
Ja miałam 33 lata gdy zdecydowalam się na założenie aparatu ortodontycznego i jestem na siebie wściekła że tak długo z tym zwlekałam!Na całe szczęście od kilku miesięcy w końcu mam piękne proste ząbki i nie wstydze się w końcu uśmiechać!!Mojego leczenia podjeła się pani Iwona Gnach Olejniczak z Unident Union Dental Spa!Świetna specjalistka ;)