Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię dla syna Gniewosz

Polecane posty

Gość gość

Mam termin na 26 listopada. Dla naszego syna wybraliśmy imię Gniewosz albo Jaromir. Boję się że będą go wysmiewac ... co o tym myślicie ? dodam że wyznajemy wiarę w starych bogow, jesteśmy rodzimowiercami.. stąd taki wybor.

Gość gość
Jak sie wam podoba... Uwazam ze będą sie z niego smiac jak go nazwiecie gniewosz, nawet sktrotu normalnego od tego nie ma. Moze jednak ten jaromir? Tez fatalnie ale przynajmniej podobne do jarka?

Gość gość
Podoba nam się .. zdrobnienie od Gniewosza to Gniewko. Wydaje mi się że to piękne słowiańskie imię ale na pewno będą się śmiać wszystkie Vannessy i Brajanki :/

Gość gość
gniewosz? Ty tak na serio? Nie krzywdz dziecka. Nie jestem za kolejna Vaneska czy Brajankiem ale Gniewosz to przegiecie.

nie wpadajcie znowu w kolejną skrajność z Brajankami :) Gniewosz brzmi bardzo pesymistycznie, widzę przed sobą rozgniewanego, złego człowieka i nic nie poradzę.

Gość Wilkosza
Znam Twój ból. Też z mężem jesteśmy wyznawcami dawnej wiary... jestem w ciąży i wybór imienia to jakaś masakra.... Gniewosz to także jedna z naszych opcji. Ale jakoś zbyt to imię determinuje zachowanie. Np. wyobrażam sobie spokojnego grzecznego, niekonfliktowego chłopca z takim imieniem i to jakieś takie bardzo niedopasowane sie wydaje. dawniej nie mieli tego problemu bo imię nadawano w trakcie postrzyżyn, gdy dziecko miało 7 lat dało się dopasować imię to usposobienia.

Gość gość
Ech, ciężko się zdecydować.. w grę wchodzi jeszcze Ratomir. i tak na całe szczęście że to chłopak bo dla córki to juz w ogóle byłby problem. Stanie chyba jednak na Gniewku od lat lubię to imię mam gdzieś opinie innych, w końcu się przyzwyczaja.

Gość gość
Gniewosz sie czy sie nie gniewosz? :-D

Gość gość
Gniewko stał się bardzo popularny po serialu "Przepis na życie". Nie wyobrażam sobie imienia Ratomir - będą wołać na niego Rata... Jaromir, to zwyczajnie Jarek, więc po co udziwniać Jarosława?

Gość gość
Ja proponuję Mieszko lub Roch albo siemomysl lub siemowit albo lestek może też piast kołodziej

Gość gość
To samo miałam napisać- że po serialu "przepis na życie" ludzie dziwnie masowo pokochali i mię Gniewko :O

Gość gość
w życiu nie oglądałam tego serialu.. podobają mi się imiona z końcówka Mir dlatego Jaromir. W grę wchodzi jeszcze Krzesimir.

Gość gość
Z tego wszystkiego najlepsze Jaromir. Brzmi "kozacko" - niby Jarek, ale niebanalnie. Nie wywołuje głupich skojarzeń. Chłopak podrośnie, będzie zadowolony :) A Gniewosz to występuje w zoo albo w parku narodowym - http://pl.wikipedia.org/wiki/Gniewosz_plamisty Dzieciaki będą się nabijać.

Gość poli31
gniewosz od razu kojarzy się z gniewem a to nie za fajnie żeby tak kojarzyć dziecko

Gość gość
mi się podoba

Gość gość
Paskudne imię na siłę chcesz być oryginalna

Gość gość
Nie podoba mi się i ma negatywne przesłanie "ten, co się gniewa"

Gość gość
Gniewosz ma przesłanie "ten co uspokaja gniew"

Gość gość
fajne :)

Gość gość
Gniewosz to jest gatunek węża, jednego z niewielu występujących w Polsce Fajne imię, takie blisko natury :)

Gość gość
jest nacechowane negatywnie-od gniewu, a gniew to destrukcyjne uczucie, negatywne mi tez sie imie podoba, ale wybrałam inne dla synkaswoja droga skoro boisz sie ze beda sie z niego wysmiewac to po co dajesz takie wyszukane imie na sile?

Gość gość
Niech tylko raz dzieci mają biologię i naukę o wężach i dziecko nie ma życia w szkole (Gniewosz plamisty).

Gość gość
nie słuchaj tych bzdur. gniewosz bardzo oryginalne i bardzo ciekawe. ludzie, jak ci tutaj, zawsze będą się śmiać i wytykać coś oryginalnego palcami. żal czytać te komentarze. żal tych ludzi.na imię nie mają Gniewosz, a i tak wredni i podli. życzę zdrówka dla dziecka;)

Gość Midgard
Gniewosz oprócz węża to także browar :) Co do zdrobnienia imienia to właśnie Gniewosz jest zdrobnieniem a normalnie imię brzmi Gniewomir, tak kiedyś słyszałem, ale mogę się mylić.

Gość gość
Gniewosz się na mnie?

Gość gość
Generalnie Gniewosz jest ok,ja z tych starych imion bardzo lubie Sambor Miron i Bozydar

Gość SlowianskaLala
To juz lepsze Brajan.

Gość gość
Gniewosz ,fajne imie ,,moj siedmioletni siostrzeniec tak ma na imie ,na poczatku w rodzinie bylismy zaskoczeni wyborem imienie przez siostre ,,teraz wydaje mi sie calkiem fajne ,ii....nikt sie , ,,naszego " Gniewka nie wysmiewa,na dodatek wyjatkowo pozytywny chlopiec ,zero gniewu;)

Gość gość
Na szczęście imię też można zmienić, podobnie, jak i nazwisko. Ale co szczeniak przejdzie w szkole, to go może w depresję wpędzić.

Gość gość
Jaromir fajne ale Gniewosz tragedia