Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość5987

Podział majątku

Polecane posty

Gość gość5987

Witam, Mamy z rodziną problem, po śmierci dziadka do majątku należy moja babcia która ma większą cześć domu oraz moja mama i jej siostra które mają chyba1/3 połowy domu. Niestety moja babcia jest gnębiona przez jedną ze swoich sióstr i jej męża, którzy wchodzą do domu pod ich nieobecność najczęściej wybijając okienko w piwnicy i kradną pieniądze i różne rzeczy z piwnicy. Dlatego też chciałam się zapytać czy oni mogą sobie tak bezkarnie wchodzić do domu i zabierać co chcą bo mają akt własności ? Pozdrawiam

Gość gość
nie , nie mogą to zwykła kradzież z włamaniem.

Gość gość5987
Wczoraj byliśmy na weselu z babcią i właśnie siostra mojej mamy włamała się i wyniosła z piwnicy jakieś stare graty i pieniądze wezwaliśmy policje spisała zeznania i zrobiła troche zdjęć.. a dzisiaj kuzynka mi pisze że policja się śmiała i że jeżeli mają akt własności i należą do części domu to niby mogą tam nawet mieszkać.. Przykre to na pewno dla babci że jedna z córek ciągle ją okrada wyzywa bierze pieniądze na alkohol i nie może sobie już z nimi poradzić..

Gość gość
to kto ma ten akt własności?

Gość Jakie to żenujące
Nie wiem czy tak można bezkarnie włamywać się komuś do domu, tym bardziej okradać!!!!!! Dokąd żyje babcia ma prawo mieszkać w tym domu.Powinna zaskarżyć ta "kochaną" rodzinkę i ewentualnie spłacić ich.

Gość Ale to już było
A co siostra babci ma do tego? Nie ma żadnego prawa do tego domu przecież!!!! Kto ma Akt własności?!

Gość gość5987
Jak dziadek zmarł jakieś 12 lat temu to babcia miała swój akt własności do połowy domu i z drugiej połowy 1/3 też jest jej a moja mama i jej siostra mają po 1/3.. sprawa jest dość skomplikowana bo nawet policja nie daje już rady.. siostra mojej mamy i jej mąż są już notowani za jazdę po pijaku i za atak z użyciem noża na wujka..