Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odparzenia POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam Na pupce mojej córeczki pojawiły się straszne odparzenia - pomimo że kremowana jest przy każdym przewijaniu pieluszki. Malutka jest przez to bardzo nerwowa i co jest oczywiste nie może wysiedzieć na spacerku w wózku albo na rowerku. Używamy kremu na odparzenia i talku NIVEA Czym można przyspieszyć proces gojenia? Czym ulżyć Malutkiej? pOMOOOOCy

Gość gość
sudocrem

Gość gość
A po co smarujesz kremem po każdym przewijaniu jeśli nic się nie działo? Ja nie smarowałam niczym, tylko w razie zaczerwienienia sudocremem i było ok.

u mnie pomagał nadmanganian potasu ( apteka) robi sie delikatnie różowy roztwór i moczy się dupcie dziecka o potem po osuszeniu alantan plus.

Gość gość
Sudocrem niewiele pomaga na odparzenia- on jest przeciw odparzeniom. Wywal wszystkie nivee, bambina i inne dziadostwa. Na obecne już odparzenia dobry jes t Linomag lub Tormentiol, a jak już się ich pozbędziesz, to sudocrem zapobiegawczo. Pamiętajcie drogie kobietki, że każda skóra jest inna i nie polecam nie smarowania pupy, tak jak ktoś wyżej pisał, chyba, że dziecko ma wyjątkowo dobrą skórę (mam bliźniaki i jeden syn odparzy się mając kupę w pampersie 10 minut, drugi odparzony nie był w życiu, a nie raz zdarzało się nam np. na spacerze wędrować z kupą spory kawałek czasu)

Gość gość
Trochę się zmieniły zalecenia w kwestii smarowania pupy dziecka: "Kiedyś specjaliści radzili, by podczas każdej zmiany pieluszki smarować pupę dużą ilością kremu lub maści z tlenkiem cynku. Miało to uchronić skórę przed powstawaniem odparzeń. Okazało się jednak, że gruba warstwa preparatu zatyka otwory w pieluszce jednorazowej. Wtedy mocz zamiast szybko w nią wsiąknąć, utrzymuje się na jej powierzchni, drażniąc pośladki dziecka. Dlatego obecnie zaleca się, by stosować na pupę niewielką ilość kremu i tylko w sytuacji, gdy już dojdzie do podrażnień. " U moich dzieci takie podejście się sprawdziło, choć zdaję sobie sprawę, że są dzieci bardzo wrażliwe.

Gość gość
posyp jej maka ziemniaczana, jutro wieczorem nie bedzie sladu !! mojej corce to uratowalo pupe

Gość gość
Sudocrem nie jest zapobiegawczy, tylko właśnie leczniczy. Pupę należy myć tylko ciepłą wodą, dokładnie po każdej kupie, najlepiej gąbką. Nie używać chusteczek nawilżanych, bo one nigdy nie wymyją tyłka należycie. Ten sposób sprzedały mi pielęgniarki w szpitalu i tego się trzymam i mały nigdy nie miał odparzonej pupy.

Gość gość
haskofugin na receptę rano i wieczorem i krem zstąp maścią albo pastą cynkową za 3 zł rewelacja

Gość gość
u nas pomagała tylko mąka ziemniaczana, spróbuj a możliwe ,że jutro już będzie o niebo lepiej. pamiętaj tylko żeby nie uzywać chusteczek nawilżanych, myj pupę wodą z mydłem , wycieraj do sucha i zasypuj mąką.