Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam w uk i chciałabym wrócić do polski na studia

Polecane posty

Gość gość

W uk mieszkam już 4 lata i śmiało mogę stwierdzić, że były to najgorsze lata mojego życia. Niby mam więcej pieniedzy, ale czuje się samotnie, miałam jedna lepsza koleżanke ale ona na razie siedzi w polsce i nie spieszy sie jej wracac a ja siedze praktycznie całe dnie w domu. W pl mimo wszystko tak nie było, dlatego zastanawiam się, czy nie wrócić i czy nie iść od nowego roku tam do szkoły. Mam 19 lat i właśnie nie wiem gdzie by mnie przyjeli, kompletnie nie znam się na polskim szkolnictwie, w pl ukończyłam drugą klasę gimnazjum po czym wyjechałam. W uk ukończyłam właśnie jedną szkołę, mam dyplom, może przyda się w polskiej szkole jako dowód że coś tam skończyłam. Mieszkałabym wtedy u babci, rodzice przysyłaliby mi co miesiąć pieniądze, a gdyby po studiach jednak nie wyszło, to zawsze mogłabym wrócić z powrotem do nich. Chciałabym chociaz spróbowac, bo tutaj już już pomału dostaję depresji, nie wiem co robić :(

Gość gość
a masz maturę? bo jak nie to nie możesz iść

Gość gość
Nie mam. Czyli w takim razie musiałabym iść pierw do jakiejś innej szkoły, typu liceum, technikum? Chyba nie wysłaliby mnie z powrotem do gimnazjum prawda? :/

Gość gość
w sumie możliwe że mogą cię skierować do gimnazjum bo oni mają szkołę średnią od 14 do 16 i egzamin a potem coś jest takiego co przygotowuje do a-level czyli matury

Gość gość
ale i tak jeżeli chcesz studiować w Polsce to a-level nie przyjmują musisz mieć polską maturę albo międzynarodową

Gość gość
Idź w UK na studia. Nie takie matoły kończą i jakoś se dają radę dosłownie