Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konrad914

założenie małej gastronomi

Polecane posty

Gość konrad914

Witam od razu chciałem powiedzie że zapoznałem sie z podobnymi tematami jednakże nie znalazłem żadnego z ostatniego roku a wiem że cały czas sporo sie zmienia Jestem poważnie zainteresowany otworzeniem własnej małej gastronomi w nie dużym mieście 38tys ludzi nie ma u nas nic ciekawego oprócz 2 restauracji i kebabów. Chciałem otworzyc gastronomie z chamburgerami jako że nie ma w pobliżu zadnych MC donaldó itp itd myslalem jeszce dolozyc do tego np swieze kremy itd ale nie o same menu tutaj chodzi myśle że po wgłebieniu sie w rynek i starcie realizacji planu otwarcia doprecyzuje swoje menu 1.Chodzi mi przede wszystkim o to jakie moge pozyska dotacje czy to z urzedów gmin itd czy z uni europejskiej mam 22 lata pracowałem kilka lat na kuchni jednakże nigdy nie byłem zarejestrowany wiec na papierze jestem laikiem nie mam duzego wkladu wlasnego w granicach 10-15tys 2. prosil bym o wyszacowanie mniej wiecej kosztow i moze jakis podpowiedzi wiem że kiedyś można było z firm np frytek itd pozyskac lodówki prosił bym o informacje jak to wygląda obecnie.? tak jak pisalem nie planuje szerokiego zakresu menu hamburgery i kremy na tym planuje oprzec swoje menu wszelkie rady te pozytywne jak i przedewszystkim te negatywne sa bardzo miłe widziane Z góry dziekuje i czekam na odpowiedzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mój chłopak dostał dotację z Urzędu Miasta, dostał ponad 21 tys. aczkolwiek wszystko musi być udokumentowane. Z drugą częścią pytania Ci nie pomogę niestety, ale mogę Ci pomóc jeśli chodzi o reklamę. Nie bez powodu mówi się, że reklama jest dźwignią handlu :) Na co dzień pracuję przy promowaniu różnych firm, bardzo często start up'ów więc jeśli nadal jesteś zainteresowany to chętnie udzielę Ci kilku wskazówek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konrad914
a czy twój chłopak skończył jakąś szkołe kulinarna czy nie jest to wymagane przy dotacjach ? A oczywiście każda rada mile widziana :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×