Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszaneeuczucia

mam 19 lat i...

Polecane posty

Gość mieszaneeuczucia

Byłam dzisiaj u ginekologa, powiedział mi, że na 90% to początek ciąży. Może się ktoś wypowiedzieć czy u kogoś to się sprawdziło, czy ktoś też tak miał?

Gość gość
Co się sprawdziło? Stwierdzenie że to ciąża? Zależy jakie badanie miałaś.

Gość gość
a który to dc? u mnie tak wyszło że miałąm usg w dniu spodziewanej miesiączki i usłyszałam, że albo za chwilę dostanę miesiączkę albo wcale... pracowałam w takim zakładzie gdzie masz wybór-albo od razu na L4 albo na 90% poronię.... Więc po 2 dniach do ginekologa prywatnie, a byłam jeszcze na zwolnieniu szpitalnym... Ciąża została potwierdzona na 100%.

Gość mieszaneeuczucia
tak, to stwierdzenie czy to ciąża, miałam robione usg, jakiś wymaz czy coś, nie znam się na tym...

Gość gość
Jeżeli ginekolog Ci tak powiedział to na pewno się sprawdzi

Gość mieszaneeuczucia
no to jestem załamana :/

Gość gość
Nie załamuj się... Teraz nie możesz... Może i jesteś młoda ale na pewno dasz sobie radę... Potwierdź to jeszcze może u innego ginekologa a wtedy będziesz miała 100% pewności czy tak czy nie

Gość gość
A co na usg lekarz zobaczył? Pęcherzyk ciążowy? Zarodek? Konkretnie napisz/

Gość mieszaneeuczucia
mam zrobić test i zgłosić się z nim do ginekologa za 2 tygodnie, ale chyba tak zrobię, że pójdę do innego

Gość mieszaneeuczucia
byłam w takim szoku, że pamiętam tylko, jak pokazywał mi na usg czarną plamkę, w której może być zarodek , nadal to do mnie nie dociera, wybaczcie :/

Gość gość
Jakiś dziwny ten lekarz... A co Ci to da że pójdziesz z testem do niego? Jak wyjdzie jedna kreska to powie Ci że nie jesteś w ciąży a jak wyjdą 2 to powie że jesteś? Wg mnie powinien Ci zrobić USG dopochwowo i by było po sprawie

Gość gość
A czyli to był najpewniej pęcherzyk ciążowy. No to na ciążę wygląda. A kiedy miałaś ost okres i kiedy miał być ten którego nie ma?

Gość mieszaneuczucia
zrobił usg dopochwowo

Gość mieszaneeuczucia
ostatni okres zaczął się 2 lipca, skończył 8, wg kalendarzyka okres spóźnia mi się 11 dni...

Gość gość
Aha to wiele wyjaśnia;/ Ta czarna plamka to prawdopodobnie pęcherzyk żółciowy a za dwa tygodnie jak do niego pójdziesz pokaże Ci bijące serduszko, chyba że to jeszcze za wcześnie

Gość mieszaneeuczucia
boże, jaka ja jestem głupia, to za wcześnie :(

Gość gość
Jesteś młoda ale to nie znaczy że sobie nie poradzisz, że będziesz złą mamą pamiętaj o tym. Jesteś w stałym związku?

Gość mieszaneeuczucia
nie, spotykaliśmy się tylko przez jakiś czas

Gość gość
Myślę, że na kolejnym usg będzie widoczna akcja serca. Zrób sobie beta hcg z krwi 2 razy w odstępie 48godz. to wyjaśni sprawę ciąży.

Gość mieszaneeuczucia
dziękuję za odpowiedź i rady, chyba jakoś to będzie...

Gość gość
To trochę komplikuje sprawę;/ Pamiętaj że to iż jesteś w ciąży nie skreśla Cię w żaden sposób jako osobę.... Jesteś młoda potrzebujesz się wyszaleć no ale życie czasem płata nam takie figle i musimy sobie z nimi radzić i Ty też na pewno sobie poradzisz

Gość mieszaneeuczucia
on mówi, że na pewno mi pomoże i nie pozwala mi usunąć, ale jestem za młoda i zbyt dziecinna na dziecko...

Gość gość
Tez miałam 19 lat i nie miałam partnera, znaczy miałam ale to była niepewna sytuacja. Dasz radę :) musisz dać. Nie załamuj się, jak usłyszysz bijące serduszko troszkę się uspokoisz. Czy Twoich rodziców stać na takie dziecko i mają możliwość pomóc ci finansowo? Chciałaś zacząć studia? A może masz jakąś prace? Myślę że dasz radę, moja córka ma już 12 lat i naprawdę nie jesten nieszczęśliwą osobą.

Gość gość
Ale sobie zwalilas zycie :O Mam tyle samo lat co ty, studiuje, jezdze po Europie, ucze sie.... Dziecko? Porazka!

Gość gość
Żadne dziecko to nie jest porażka a najcudowniejszy dar... Oczywiście budzi strach ale nie jest porażką. I żaden czas spędzony z dzieckiem nie jest zmarnowany... Nie usuwaj. Tego możesz żałować do końca życia... Dobrze że chłopak stanął na wysokości zadania i nie uciekł... To dziecko będzie Cię kochało najmocniej na świecie... Pani która pisała wyżej była w podobnej sytuacji a mimo to dała radę i Ty dasz, pamiętaj o tym. Musisz myśleć pozytywnie chociaż się nie da

Gość mieszaneeuczucia
nie powiedziałam jeszcze rodzicom, nie żyję w biedzie, jesteśmy raczej na przeciętnym poziomie majątkowym, że tak to ujmę.. kompletnie nie wiem co robić, kogo się poradzić, czuje się beznadziejnie, ok, jeździj sobie po Europie i baw się, to jest mój problem i nie potrzebuję twojej uszczypliwości tym bardziej, że wiem, że nie popisałam się odpowiedzialnością

Gość gość
pęcherzyk żółciowy???? w macicy????

Gość gość
Znasz mniej więcej swoich rodziców. Jak myślisz jak zareagowaliby na taką wiadomość? Mi ojciec zawsze powtarzał że jak zajdę w ciążę przed ślubem to mnie wydziedziczy i wyrzuci z domu... Kiedy faktycznie byłam w ciąży z chłopakiem którego znałam zaledwie 4 miesiące ( i przez te 4 miesiące zdążył mnie zostawić i do mnie wrócić )i miałam o tym powiedzieć rodzicom to najpierw zaczęłam się pakować... Ale rodzice przyjeli to całkiem spokojnie i dziś mam 3 miesięcznego synka i pomoc rodziców w każdej chwili... Także nie musi być wcale tak źle jak wygląda

Gość gość
wspolczuje ze chcesz sobie marnowac zycie, zamiast usunac i cieszyc sie mlodoscia :)

Gość mieszaneeuczucia
niedawno sama rozmawiałam z mamą o nastoletnich matkach i potępiałam taką głupotę, a teraz prosze... nie wiem jak zareagują, na pewno bardzo się na mnie zawiodą i będą wściekli, tym bardziej, że nie jestem z prawdopodobnym ojcem dziecka...