Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Troskliwa1234

Hamburger dla 3latki??

Polecane posty

Gość Troskliwa1234

Piszę z problemem. Otóż zastanawiam się czy podajecie Waszym 3latkom hamburgery i inne fastfooody (typu frytki, hamburgery, kebaby)?? Nie tak regularnie tylko okazyjnie np 2, 3 razy w tygodniu. Mój TŻ zabiera moją małą do burgerkinga czasami kiedy jestem w pracy. Ostatnio mała rzadziej robi kupkę :( TŻ mówi, że to nic już nie szkodzi w tym wieku, ale ja zazczynam mieć wątpliwości. Co sądzicie, pomóżcie?? ;) ;)

Gość gość
2,3 razy na tydzień to naprawdę często.

Gość Marikaaaa
Ja jakoś daję i nic się mojemu małemu nie dzieje. Myślę, że żołądek jest już w tym wieku na tyle rozwinięty, że już na prawdę bez przesady... Ale pewnie zaraz zlecą kwoki z kafe i zaczną ci ględzić jaką to jesteś nieodpowiedzialną matką. Nie przejmuj się :classic_cool:

Gość gość
Moja 3 latka hamburgerów z knajpy nie lubi. Ale frytki tak. Je mniej-więcej raz na tydzień. Jak ma problemy z wypróżnianiem to ja przypilnuj żeby więcej piła. dzieci w tym wieku zwykle maja ważniejsze sprawy niż się napić i potem wychodzi ze pija po parę łyków do posiłku a powinny litr co najmniej.

Gość gość
Może jestem kwoką, ale fast food kilka razy w tygodniu to stanowczo za często. Nawet dla dorosłego człowieka! Poza tym można fajne i zdrowe burgery zrobić w domu, albo iść do burgerowni.

Gość gość
Autorko jesteś jełopem ? Nie umiesz powiedzieć normalnie chłopak , facet, maż? Czemu używasz tego debilnego srezet to nie wizaz

Gość gość
dlaczego robicie taką krzywdę swoim dzieciom?To po prostu niepojete. Hodujecie swoim pociechom przyrost komórek tłuszczowych,że o innych "zaletach" takiego jedzenia nie wspomnę

Gość gość
co o TŻ? Pytam poważnie, bo nie wiem. I uważam, że to za często. Raz na jakiś czas ok, moje 4 letnie dziecko raz na 2 miesiace średnio odwiedzi Maca, czasem nawet przez pół roku nie, a czasem jak jestesmy w podróży to i 2 razy na miesiąc

Gość gość
hamburger dla 3,4-latka to nawet raz na rok to o ten raz za dużo.Nie lepiej uczyć dziecko jeść pyszne warzywne przekąski z sosami jogurtowymi własnej roboty?

Gość JT83
W takim wieku? PRL miał liczne wady, ale parówka to była parówka. Dajcie spokój z fast foodami. Mała ma tylko jedną wątrobę

Gość Troskliwa 1234
Wiecie co, już nie przesadzajcie. Mój TŻ był pielęgniarzem i chyba jednak trochę się zna i myślę, że by mi dziecka nie truł...

Gość gość
"Nie lepiej uczyć dziecko jeść pyszne warzywne przekąski z sosami jogurtowymi własnej roboty? " tak, tak:D a w szkole tez to dziecku dasz a ono i tak zje w Macu:D A nie lepiej uczyc dziecko, że najlepsze, ale i tamto od czasu do czasu można zjeść?

Gość gość
co to TŻ??? Może mi ktoś wyjaśnic?

Gość gość
to jak twoje dziecko będzie się odzywiać zależy tylko od rodziców.Jeśli nauczy się dobrych nawyków to i hamburger w starszym wieku raz na jakiś czas nie zaszkodzi.Gorzej jak w wieku 4 lat żre hamburgery i kojarzy to z POSIŁKIEM

Gość gość
Przepraszam, ale niby w czym niby np taka pomidorówka jest bardziej posiłkiem niż hamburger czy frytki? Ludzie jakoś na świecie jedzą to jako posiłek i nikt się nie pluje tylko polska taka zacofana jak zwykle. Zwiedzcie trochę świata a później się wypowiadajcie polaczki

Gość gość
nie jestem jakas zwolenniczka zdrowej diety itp;) ale mysle stanowczo ze kilka razy na tydzien to za duzo;) moj synek ma 5 lat coreczka 1,5 roczku i tez jedza hamburgery i frytki tak zwany happy meals ale to raz lub 2 razy na miesiac :) i mysle ze wystarczajaco nie ze nas nie stac ale kto by jadl moje obiady ;)hehe gdybym ich karmila tylko hamburgerami ;) dodam ze mieszkam w uk tu hamburger to podstawa ;)

Gość gość
lepiej coś poczytaj zamiast durnowato prowokować.A jeśli myslisz tak naprawdę o tych hamburgerach to szkoda pisania z tobą.

Gość gość
BO HAMBURGER TO BEZWRATOŚCIOWY POSIŁEK:O Zjesz i po godiznie dwóch znów jesteś głodna, a dziś mój mąż zrobił steki z frytkami z sałatką, zjedlismy o 17 a ja do teraz jestem pełna

Gość gość
KTO DAJE 1,5 DZIECKU HAMBURGERA???

Gość gość
no i się dowiedzielismy, ze śmieci z Maca to światowy posiłek :/ daruj, to żarcie dla najuboższych na zachodzie bo najtańsze. tylko u nas wyprawa na burgery to niedzielny obiad dla rodziny

Gość gość
Polska matka daje, bo dla niej happy meal to szczyt wyrafinowania kulinarnego

Gość Troskliwa 1234
Sama prowokujesz (swoją niewiedzą)!! Pewnie sama czytałaś tylko "50 twarzy greya" i wielka oczytana!!

Gość gość
2 - 3 razy w tygodniu to bardzo często. myślę, że może zaszkodzić.

Gość gość
:D :D :D zdaje się,że wymieniony przez ciebie tytuł to jedyna pozycja jaką znasz :D

Gość Troskliwa 1234
CHYBA PISAŁAM, ŻE W BURGERKINGU A NIE MACU! Śmieci z maca to ja kijem nie ruszam, mechaniczne oddzielone jedzenie, a nie prawdziwe kurczaki

Gość gość
I już zleciały się kwoki z kafe. Do pieluch a nie na kafe ślęczeć całymi dniami!!! Współczuję Waszym mężom!!!

Gość gość
Marne prowo, zacznij sie lepiej już teraz uczyć bo nie zdasz. 1/10

Gość gość
a ja daje 1,5 rocznemu dziecku Hamburgera i frytki i jest szczesliwa ze hej :):):) a wam gówno do tego co ja daje dziecku tu w uk jakos jest to normalne :) nie mowie ze zdrowe ale nikt nie patrzy na mnie jak na wyrodna matke bo nie jedno dziecko to je a raczej co drugie;) pozdrawiam!!!

Gość gość
a czym się niby różni Burgerking od Maca?? :D:D:D

Gość gość
hehe dobre kwoki z kafe!!!!! a raczej zazdrosne kwoki ktorych nie stac na happy meals i malo ze ich szlak nie trafi przed tymi monitorami hehe zal mi was nie dla tego ze was nie stac bo mnie tez nie zawsze bylo stac np.. w zasranej polsce ale nikomu nie zazdroscilam i nie dopierniczalam tylko z tego powodu ;)