Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elise de Cortuois

Liberalizm jest opluwany ośmieszany i pogardzany

Polecane posty

Gość Elise de Cortuois

Tęcza na warszawskim placu Zbawiciela to nie pstrokata instalacja ani "symbol gejowskiej ofensywy". "Jest papierkiem lakmusowym wskazującym, jaka jest Polska i polska demokracja: jeszcze liberalna czy już nie" - pisze w "Newsweeku" Tomasz Lis. Publicysta przyznaje, że liberalizm jest "rozmemłany, roztargniony i defensywny", a przez to często zupełnie bezradny w starciu z determinacją polityków walczących jedynie o mandat i stanowiska. "Liberalizm jest opluwany, ośmieszany i pogardzany. Ale dziś, gdy jest autentycznie zagrożony, zasługuje na szacunek i obronę" - zaznacza Lis. I dodaje, że różnica między demokracją liberalną i nieliberalną jest, jak w starym dowcipie, jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym. Siły kaczyzmo-hoseryzmo-chazanizmu skorzystałyby z okazji, by uzdrowić naród, rozliczyć jego wrogów, odbudować moralność i pokonać zepsucie" - ostrzega publicysta. Jego zdaniem tęcza byłaby jedynie pierwszym przystankiem prawicowego pochodu. Później nadszedłby czas na publiczne media, sądy, prokuraturę, służby i "ani byśmy się obejrzeli, a już obudzilibyśmy się w Polsce moralnie bardzo czystej i absolutnie dusznej.

Gość Elise de Cortuois
zdziczały polski episkopat wraz z zastępami kaczystów chcą zniszczyć demokrację liberalną w Polsce. Opluwają bezrozumnie wartości zachodniej cywilizacji nazywając je nihilizmem i cywilizacją śmierci. Tylko zdecydowana reakcja na kłamstwa kleru i prawicy może nas uchronić od cofnięcia się w czasie do XIX wieku. Inaczej rozplenią się katolickie zabobony i manipulacje.

Gość gość
Polacy są mentalnie upośledzeni ponieważ w Polsce nie było Oświecenia, a nie było go bo panowała niepodzielnie katolicka Kontreformacja. Kościół jest głównym sprawcą zacofania cywilizacyjnego naszego kraju. Komuniści trochę osłabili kler ale w III RP kler utuczył się na Polsce jak cholera.

Gość gość
polski katolicyzm = wiara w próbówki z krwią i skarpetki jp2 + wiara w szatany + wiara w demony i egzorcyzmy + wiara we wskrzeszanie zmarłych przez baszoborę + inne pierdoły i głupoty

Gość gość
polscy biskupi, putin i orban to główni wrogowie liberalnej demokracji

Gość gość
kler ogłupia dzieci i młodzież

Gość gość
A ja do kościoła nie chodzę i liberałem też nie jestem :P

Gość gość
no i nie masz się czym chwalić bo liberalizm to wolność jednostki, wolność słowa, sprawiedliwość społeczna, równość ludzi, prawa mniejszości

Gość gość
liberalizm cofa ludzi do epoki kamienia łupanego i jest odpowiedzialny za zło w takim samym stopniu co komunoizm i nazoizm owoce liberalizmu juz widać na zachodzie prostyotucja handel ludźmi choroby weneryczne dzieci gwałcą dzieci i dorosłych nauczycielki studenc***edofile gwałcą dzieci wyostarczy poszukać w internecie zagłębie stało sie terz zagłoebiem brodawczaka