Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysiapysia0309

ODCHUDZANIE POTRAW

Polecane posty

Kazda z nas moze tutaj wpisywac, w jaki sposob "odchudza" swoje codzienne dania :) Ja np.: - rozne miesa pieke w formach silikonowych, smaze na grillu el. bez dodatku tluszczu albo pieke w worku, -zupy zabielam jogurtem, -nie slodze herbaty, -sosy zageszczam zblenderowanymi warzywami np. cebula, ziemniakami itd. zamiast maka. Jak cos sobie przypomne to dopisze :) Jestem ciekawa Waszych sposobow, zawsze warto dowiedziec sie czegos nowego. :)

Gość gość
w lato truskawki zamiast z bitą śmietaną, jadłam z jogurtem naturalnym. Pycha. I smakuje prawie tak samo

Gość gość
- zamiast białego pieczywa jem razowe, albo chrupkie (np. Wasa). - Nie smaruję masłem ani margaryną. - nie jem jogurtów owocowych, tylko naturalne, do któych wrzucam musli i pokrojone owoce - pije sobki warzywne zamiast owocowych

Ja staram sie tez ograniczac ser żółty, zamiast tego jem ser bialy albo twarozki wiejskie. Czasami pieke taka rolade ze zmielonego miesa kurczaka i dowolnymi dodatkami np. pieczarki albo papryka i potem kroje na maszynie i jem jako wedline. Jest bardzo dobra i przynajmniej wiadomo co jest w srodku a nie sama chemia :D Jak robie kotlety mielone to ich nie smaze tylko pieke w piekarniku w formie silikonowej. Smakuje tak samo a ile sie z takiego kupnego mielonego tluszczu wytapia to masakra :/ na patelni tego nie widac. Chyba zaczne sama mielic mieso.

Gość gość
wiesz, takie mięso to też chemia, bo te kurczaki były karmione karmą z dodatkiem chemii... Teraz niestety nie da się uniknąć konserwantów itp, takie czasy... :O Ja piekę ciasta zamiast kupować. I gdy robię sernik to stosuję twaróg 0%. W smaku nie ma żadnej różnicy potem, a za to o ile mniej kalorii... Słodzę np. herbatę miodem zamiast cukrem, kaloryczność pewnie niewiele mniejsza, ale za to zdrowiej.

Masz racje chemii sie nie uniknie w dzisiejszych czasach ale mozna choc troche starac sie ja zmniejszyc :) teraz staram sie zaczac mniej solic. Malymi krokami :D Pomidora czy ogorka na kanapkach nie sole juz wg a warzywa czy ziemniaki sole dopiero na talerzu. Gorzej z miesem, zupami czy sosami ale zobaczymy, moze sie uda :)