Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysiapysia0309

ODCHUDZANIE POTRAW

Polecane posty

Kazda z nas moze tutaj wpisywac, w jaki sposob "odchudza" swoje codzienne dania :) Ja np.: - rozne miesa pieke w formach silikonowych, smaze na grillu el. bez dodatku tluszczu albo pieke w worku, -zupy zabielam jogurtem, -nie slodze herbaty, -sosy zageszczam zblenderowanymi warzywami np. cebula, ziemniakami itd. zamiast maka. Jak cos sobie przypomne to dopisze :) Jestem ciekawa Waszych sposobow, zawsze warto dowiedziec sie czegos nowego. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w lato truskawki zamiast z bitą śmietaną, jadłam z jogurtem naturalnym. Pycha. I smakuje prawie tak samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
- zamiast białego pieczywa jem razowe, albo chrupkie (np. Wasa). - Nie smaruję masłem ani margaryną. - nie jem jogurtów owocowych, tylko naturalne, do któych wrzucam musli i pokrojone owoce - pije sobki warzywne zamiast owocowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja staram sie tez ograniczac ser żółty, zamiast tego jem ser bialy albo twarozki wiejskie. Czasami pieke taka rolade ze zmielonego miesa kurczaka i dowolnymi dodatkami np. pieczarki albo papryka i potem kroje na maszynie i jem jako wedline. Jest bardzo dobra i przynajmniej wiadomo co jest w srodku a nie sama chemia :D Jak robie kotlety mielone to ich nie smaze tylko pieke w piekarniku w formie silikonowej. Smakuje tak samo a ile sie z takiego kupnego mielonego tluszczu wytapia to masakra :/ na patelni tego nie widac. Chyba zaczne sama mielic mieso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiesz, takie mięso to też chemia, bo te kurczaki były karmione karmą z dodatkiem chemii... Teraz niestety nie da się uniknąć konserwantów itp, takie czasy... :O Ja piekę ciasta zamiast kupować. I gdy robię sernik to stosuję twaróg 0%. W smaku nie ma żadnej różnicy potem, a za to o ile mniej kalorii... Słodzę np. herbatę miodem zamiast cukrem, kaloryczność pewnie niewiele mniejsza, ale za to zdrowiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Masz racje chemii sie nie uniknie w dzisiejszych czasach ale mozna choc troche starac sie ja zmniejszyc :) teraz staram sie zaczac mniej solic. Malymi krokami :D Pomidora czy ogorka na kanapkach nie sole juz wg a warzywa czy ziemniaki sole dopiero na talerzu. Gorzej z miesem, zupami czy sosami ale zobaczymy, moze sie uda :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×