Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja grzybicy nigdy nie leczę i uważam za stan normalny

Polecane posty

Gość gość

raz mam więcej, raz całkiem znika. To normalne, ze jak zmienia sie środowisko w pochwie to mogą zacząć narastać grzybki, ale po co od razu ganiać z tym do gina? Jak od kilku lat mam nawroty grzybicy i nic z tym nie robię, bo to najlepszy sposób na grzybicę.

Gość gość
To ty chyba nigdy grzybicy nie miałaś. Jakby dopadły cię śmierdzące upławy oraz ból i swędzenie zwiazane z tą infekcją to szybko byś do gina poleciała.

Gość gość
mam upławy, ale swędzenia bardzo nieznaczne... tylko raz byłam u ginekologa i jak po 6m-cach grzybica wróciła dałam na spokój i pogodziłam się z nią

Gość gość
o jezu....

Gość gość
masz rację, po co faszerować się wciąż nowymi lekami, które i tak mają zerową skutecznośc

Gość gość
po to żeby firmy farmaceutyczne trzepałły kase

Gość gość
grzybica to tylko zaburzenie naturalnego odczynu w pochwie. Najlepiej mało mycia, majtki prać w szarym mydle i w takim się podmywac. Bielizna tylko z bawełny

Gość gość
nigdy nie mialam grzybicy,ani innych infekcji ,nosze bawelniane majtki, zadnych wkladek, podmywam sie prawei zawsze tylko wodą, nie gole sie ( minimalnie po bokach, nie biore antybiotyków( jak mi sie zdarzylo, to z tabletkami oslonowymi

Gość gość
Rzygam brudasko Ta, która się nie goli - bleeee

Gość gość
a rzygaj sobie, ktoś się przejmuje? :D

Gość gość
Idiotyczna moda na golenie a co ma wspólnego golenie z brudem???Brudasowi i golenie nie pomoże.A włosy są naturalną barierą...

Gość gość
nigdy mi nie przyszło do głowy by się tam golic. Pracochłonne i w dodatki nie wygodne. podcinam lekko i tyle

Gość gość
Włosy się pocą tam Ile razy dziennie się myjesz?

Gość gość
trzeba byc tepym, zeby nie zdawac sobie sprawy,ze im bardziaj sie myjesz, tym skora jest bardziej zmobilizowana do wydzielania - potu, łoju i innych wydzielin- i po prostu bardziej smierdzi. Im czesciej myjesz głowe, tym prędzej sie przetłuszcza, im więcej uzywasz mydla, tym bardziej wydziela sluz, pot- a jesli nie dasz jej odpoczac tylko szorujesz non stop to wtedy masz grzybice i inne swiństwa. Do tego jak sie ogolisz, powstaja mikriurazy, bakterie atakuja, a poniwaz nie ma bariery ochronnej, lapie sie infekcje. A jak na to wszytko walisz dezodoranty ( chemia) to skora juz do konca marnieje. Ludzi - myslcie logicznie, a jak nie umiecie, pytajcie doswiadczonych lekarzy.

Gość gość
czlowiek sie poci, zeby ochlodzic organizm ( ciało parujac pobiera cieplo z otoczenia- podstawy fizyki). Jesli zmywamy pot i na siłe suszymu, natychmiast wydziela sie nowy i to ze zdwojona siłą

Gość gość
podmywam się w bidecie raz dziennie rano. Jeśli wypróżniam sie jeszcze potem w ciągu dnie to po każdym wypróżnieniu. Wieczorem zawsze biorę prysznic. Wychodzi na to, ze myję się tam dwa do czterech razów dziennie. W czasie okresu przy każdej zmianie podpaski, czyli co 2-3 godziny

Gość gość
Trzeba być tępym, żeby się nie myć i śmierdzieć i jeszcze być zarośnięta Nawet ci bardziej cywilizowani faceci się golą

Gość gość
Aha najlepszy sposób nic z tym nie robić i jest to tylko. Dobrze wiedziec he he. Tylko widzisz, jak masz nawracajaca grzybice, to przy okazji może zrobić ci się nadzerka, do tego jestes łatwiejszym celem dla innych infekcji. Wlosy lonowe nie są naturalną barierą. Gdyby tak było to mężczyźni nie mieliby włosów, albo mieliby owlosione zoladzie. Wlosy służą do ochrony przed otarciam, a barierą jest srom większy.

Gość gość
to chyba lekką masz tą grzybicę, bo mnie jak dopada to nie mogę wytrzymać-tak bardzo swędzi a później piecze.Na pierwszy ratunek idzie clotrimazolum i invag na noc-później lekarz i leki na receptę-różne.Nie wyobrażam sobie czekać aż samo przejdzie.

Gość gość
ja się zastanawiam czy tak mam czy to właśnie takie drobne zaburzenie, czasami dokucza mi swędzenie, zaczerwienienie w okolicach intymnych. Jak pierwszy raz miałam coś takiego to od razu do lekarza, stwierdził, że grzybica i wypisał receptę. Potem zdarzyło się kilka razy, zawsze leciałam do lekarza. Któregoś razu zaczęłam mieć takie objawy na urlopie, kupiłam maść clotrimazolum w aptece i po jednym dniu stosowania problem zniknął. Niestety dalej mam często takie problemy, ale nie lecę do lekarza, wystarczy maść albo podmywanie się tantum rosa i po 1-2 dniach zapominam o sprawie. Nie wiem czy to jest ta grzybica, a jeśli nie to co mi jest? jakiś czas temu robiłam badania na czystość w pochwie, nic niepokojącego nie wyszło.

Gość gość
Grzybice leczy sie przede wszystkim dieta!