Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ważna sprawa z tabletkami anty.

Polecane posty

Gość gość

Zawsze zaczynałam opakowanie od poniedziałku, kończyłam w niedzielę, przerwa 7 dniowa: pon-niedziela. Połączyłam dwa opakowania pod rząd, od 7.07 do 27.07 pierwsze opakowanie, brak przerwy i od 28.07 zaczęłam drugie. 4 sierpnia (poniedziałek) wzięłam dwie naraz (poniedziałkową i wtorkową) przez pomyłkę i teraz mam obsuwę o jeden dzień, tabletki będę kończyć w sobotę. Od 17.08 do 23.08 mam 7-dniową przerwę. Zależy mi żeby brać je znów od poniedziałku, wiem, że przerwy wydłużać nie wolno. Lekarz coś wspomniał, że mogę wziąć z następnego opakowania mniej tabletek i nie brać do końca opakowania, tak żeby znów wrócić do zaczynania nowego opakowania od poniedziałku. 24 sierpnia zaczynam kolejne opakowanie i jak mam to zrobić, żeby być zabezpieczoną a zaczynać od poniedziałku? Czy jeśli SKRÓCĘ tą przerwę, którą mam teraz prawidłowo do 23.08 i zacznę opakowanie wcześniej czyli 21.08 (czwartek) i wezmę do 7.09 (niedziela) i wtedy to będzie 18 tabletek i od 8.09 zrobię przerwę 7 dni to będę zabezpieczona. ?

Gość Paolaaa
Wez tabletke z nowego opakowania dzien pozniej. Jezeli nie masz bardzo krotkich cykli czyli nie ma "zagrozenia" ze w tym czasie masz dni plodne to nie musisz się zabezpieczać. Chodzi o te pieresze 7 dni brania tabletek. Zawsze sa prezerwatywy albo wstrzemiężliwosc. Innej opcji nie ma :)

Gość gość
przerwy NIE WOLNO wydłużać !!!!!!!!!

Gość gość
Paola jestes glupia jak but podczas brania anty nie wystepuje cos takiego jak dni plodne

Gość Paolaaa
Przeczytaj ulotke debilu i idz do lekarza zanim zaczniesz glupio komentowac. Masakra

Gość gość
chyba ty kretynko skonczona po to sie bierze pigulki zeby nie bylo dni plodnych cwelu