Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamalka860

Jak radzicie sobie z bólami kręgosłupa?

Polecane posty

Gość jamalka860

Mam do was pytanie. Jak sobie radzicie z bólami kręgosłupa? W pracy ciągle siedzę przed komputerem i moje dolegliwości się nasilają… Chodze na basen żeby jakoś odciążyć kręgosłup ale nie za bardzo mi to pomaga :(

Gość gość
Idź na masaż albo zgłoś się do chiropraktyka, który zajmie się twoim kręgosłupem, powie, jakie masz robić ćwiczenia itd. Jeśli mieszkasz gdzieś niedaleko Poznania to mogę ci polecić klinikę ortopedyczną „kręg-clinic”. Pomogą ci.

Gość jamalka860
Ale trafiłaś, jestem ze Swarzedza pod Poznaniem :) dzięki za info, jeszcze dziś zadzownię do tej kliniki.

Gość gość
ja też mam problemy, chodzę prywatnie na rehabilitacje, pomaga coś takiego co się nazywa stabilizacja centralna, to napinanie określonych grup mięśni, można wykonywać nawet jak się w pracy siedzi, moja koleżanka z gośćcem tez ćwiczy stabilizację centralna i też pomaga, polecam dobrego rehabilitanta

Gość gość
@Jamalka, nie ma za co:) Daj znać, jak efekty.

Gość Ania 66
A ja bym Ci radziła poćwiczyć callanetics. To rewelacyjna gimnastyka, polegająca na napinaniu poszczególnych mięśni i wykonywaniu wtedy drobnych, 1-2 cm ruchów. Zapewnia wspaniałe samopoczucie i NAPRAWDĘ likwiduje bóle pleców i kręgosłupa, po prostu ich nie ma...

Gość gość
tyle pisania żeby zaspamować jakimś poznańskim g00wnem...

Przede wszystkim wizyta u specjalisty, trzeba przecież wyklyczyć poważne zwyrodnienia. Ja staram się też często cwiczyć, znam ten ból od siedzenia przy kompie, na szczęście ruch pomaga. To nie muszą być specjalistyczne ćwiczenia, nawet zwykły fitness daje efekty :)

Gość gość
Kup sobie poduszkę firmy Sissel. Ociąża kręgi szyjne oaz mięśnie szyji i karku. Ja też cierpiałam na tego typu bóle, ale na szczęscie sie z nimi uporałam. Jestem bardzo zadowolona z tej firmy, zakupiłam nawet poduszkę dla mojego dziecka , dbając o jego postawę, a w wcześniejszym wieku zmniejszała dolegliwości związane z kolkami. Świetna rzecz

Gość gość
dziewczyny, na kręgosłup bardzo ważny jest ruch - trzeba mieć mocne mięśnie, żeby odciążyć kręgosłup. najlepiej wybrać się na zajęcia temu dedykowane, poszukajcie na stronie wyszukiwarki zajęć najbliżej was: a href="http://fitness.pl/wyszukiwarka-zajec?q=Kręgosłup&p=Warszawa&id=&startHour=8&endHour=21&distance=&street=&latitude=&longitude=">kręgosłup warszawa

Gość gość
chyba na fitness.pl...