Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to hemoroidy? strasznie mnie piecze a jestem daleko od domu na wakacjach

Polecane posty

Gość gość

czesc, mam 19 lat jestem na wakacjach u babci, wczoraj jak poszlam do wc sie zalatwic zaczal mnie bolec o***t, no i dzisiaj tak samo, tak sie dzieje od wczoraj :((( nigdy nie mialam problemow z hemoroidami i nie wiem co zrobic :( tu nie ma w okolicy apteki ani nic i nie wiem co zrobic, a wracam do domu dopiero na wrzzesien bo rodzice sa zagranica ;( czy to od tego ze nie moglam sie zalatwic jest hemoroid ? martwie sie i prosze o niewysmiewanie mnie tylko o doradzenie co to:( zalaczam zdjecie http://oi42.tinypic.com/5a1cwm.jpg

Gość gość
nikt mi nic nie powie? :(

Gość gość
zdjęcia nie obejrzę, ale mogło dojść do uszkodzenia śluzówki. Krem dla dzieci bambino albo zwykła wazelina złagodzi. Po bardzo dokładnym umyciu tych okolic. Higiena przede wszystkim, po każdym pobycie w toalecie. To podstawa. Częste zmiany majteczek, spodnie luźne, nie mogą przylegać i ocierać. Możesz przykładać kostki lodu przez folię, jeżeli masz do nich dostęp. Unikaj kąpieli w jeziorze, basenie i innych otwartych akwenach. To tyle z doraxnych sposobów. Jak wrócisz - do lekarza!

Gość gość
A mycie mydłem biały jeleń albo dziecinnym, nie używaj też kolorowych z białym włącznie papierów toaletowych. Unikaj wszystkiego, co zawiera barwniki, zapachy i spirytus

Gość gość
wstydze sie isc do lekarza:(( wogole to tak sie stalo z dnia na dzien wczesniej wogole nie bolalo, a wyglada tak ze takie czerwone zgrubienie jest, nie bylo tego wczesniej :( a jesli chodzi o masci w aptece to pomoga? zeby w takim wieku miec takie cos :( boje sie :(

Gość gość
czy to moglo byc od tego ze w ten czas u babci nie moglam miec dobrej higieny? tu nie ma cieplej wody i musze myc sie w miskach grzejac wode w czajnikach bo pod prysznicem tylko zimna woda:(

Gość gość
Jak możesz to poproś kogoś niech Ci kupi w aptece: maść proco glyvenol jest bardzo skuteczna. Do tego korę dębu, z której powinnaś robić nasiadówki przez 2-3 tygodnie. Błona śluzowa ma to do siebie, że bardzo wolno się goi. Dobrze też działają na noc okłady z siemienia lnianego. Zrób sobie taki mały okład może być na waciku albo gotowych opatrunkach. Nałóż papkę z siemienia a rano spłucz letnią wodą

Gość gość
Przy zaparciach wychodzą hemoroidy. Młodzi też na nie cierpią. Procto glyvenol to faktycznie dobra maść. Są też czopki o tej samej nazwie, ale Tobie powinna wystarczyc maść.

Gość gość
bo ja nie wiem czy to sa hemoroidy czy nie i boje ze sobie moze zaszkodze przez jakies masci czy cos, a teraz boje sie jesc zeby nie isc do wc bo to boli :(

Gość gość
Nie wiem, ale zdjęcie mogłaś sobie darować:O

Gość gość
Procto glyvenol nie zaszkodzi. Tylko stosować jak na ulotce. Najwyżej nie pomoże. Ale na pewno bezpieczne będą nasiadówki z kory dębu. A zupełnie bezpieczny jest balsam Szostakowskiego i bardzo skuteczny, a piszesz, że Cię piecze. Balsamem skutecznie leczono już w czasie wojny skomplikowane rany

Gość gość
a gdzie sie kupuje taki balsam? i nim sie smaruje?

Gość gość
Balsam kupuje się w aptece, ale nie zawsze jest. Czasami można zamówić. Buteleczka różnie kosztuje, średnio 30 zł.

Gość gość
Tak, smaruje się tym balsamem. najlepiej nakładając na patyczek higieniczny. Balsam jest bardzo gęsty, bardziej od miodu. A'propos, miód też bywa niezwykle skuteczny. Stosowany zewnętrznie na noc. ale warunek - musi to być miód prawdziwy od pszczelarza

Gość gość
:(((( tu nie ma apteki mam nadzieje, ze to bardziej sie nie rozwinie?

Gość gość
to sprobuj tym miodem, może dostaniesz na wsi prawdziwy

Gość gość
mnie chirurg proktolog pouczył, że to nie hemoroid, ale guzek zakrzepowy :/ ale ja miałam wielkie jak czereśnie (zdjęcia sobie daruję). A boli tak, jakbyś sobie klamerkę na skórę założyła i tak miała ciagle przyszczypane? Maści na hemoroidy pomogą, ale ze 2 tyg walki pewnie przed Tobą i przygotuj się na to, że może będzie gorzej, ale nie musi. To od złego przepływu krwi, siedzenia na tyłku, małej ilości ruchu, a czasem wręcz odwrotnie-od wysiłku.

Gość gość
a mozna potem stosowac i masc procto hemolan i ten balsam szostakowskiego?

Gość gość
tzn procto glyvenol? ja mialam zawsze problemy z zaparciami od 14 r z jakos ale nigdy nie mialam takiego czegos :(

Gość gość
Musisz iść do lekarza w dodatku ja piecze. Jest coś takiego jak szczelina o***tu, którą leczy się operacyjnie. Niczego nie można wykluczyć. A na zaparcia najlepszy sok z kiszonej kapusty. Tylko nie codziennie bo się przyzwyczaisz. Tak ze 2 razy w tygodniu. Ale kapuśniak możesz jeść co drugi dzień. Wprowadź do menu kaszę gryczaną i ciemne pieczywo. ograniczaj pieczywo. Pij dużo wody

Gość gość
poczytalam troche ni i jak narazie i mnie nic nie krawilo, a jesli to ta scianka o***tu? :( o boze :(

Gość gość
witam, boli mnie nadal ;( jest bardziej czerwone :( ale czy to mozliwe ze mogly mi hemoroidy wyskoczyc z dnia na dzien? :( od wczoraj malo jem bo boje sie isc na toalete boje sie ze bedzie krew albo bol, bo jak narazie krwi wczoraj nie bylo.

Gość gość
a moze masz owsiki?

Gość gość
Jak można zdj dupy dodac