Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szynka za 13 zł, kto to świństwo je?

Polecane posty

Gość gość

Staram się nie kupować gotowych wędlin, ale wiadomo - nie zawsze mam ochotę w weekend coś robić, bo np wyskakujemy nad jezioro. Wczoraj kupiłam szynkę - po 37 zł, pyszna, pachnie mięsem, smaczna, kr****** no taka jak domowa, a nawet lepsza. Ale Pani mi poleciła szynkę tego samego producenta po 13 zł - bo w promocji - że niby tak wszyscy zachwalają. No dobra wzięłam 3 plastry na próbę. I wicie co? Ona w ogóle nie miała zapachu - nic, zero. Smak, hhmmm, coś pomiędzy zelówką od trampka, a tekturą. Kto coś takiego kupuje i je? No ludzie raz można się naciąć i dać namówić, ale potem się już czegoś takiego nie kupuje. Jak będę robić następnym razem zakupy, to powiem tej Pani, żeby tego czegoś nie polecała, bo smaczne to, to nie jest. Ale takich wędlin jest pełno, to znaczy, że ludzie takie coś jedzą?

Gość gość
tam było napisane k.***************** ale cenzura wycięła.

Gość gość
k *************a

Gość gość
tez sama sie zastanawiam ktowogole dopuszcza takie rzeczy do sprzedaży .masakra ...ja tez rzadko kupuje wedliny ale jak juz to za 30 zł .Ale niestety sa ludzie ktorych poprostu niwe stac na drozsez i kupuja takie ...ale jest gro ludzi ktorzy cos takiego zachwalaja ...i uwazaja ze sa super tego to nie rozumiem....a

Gość gość
Ale jak kogoś nie stać, to lepiej by kupił mieszankę ziół, kawałek mięsa, woreczki do pieczenia, zamarynował mięso na 2-3 dni a potem upiekł sobie i wtedy też zapłaci te 14 zł za kg mięsa.

Gość gość
takiej za 13 zł nie jadam, ale więcej niż 22-24 za kilogram nie zapłacę, no nie stać mnie po prostu. jak się komuś powodzi, to super, gratuluję.

Gość gość
Moi rodzice takie coś niestety kupują i nie da im się przetłumaczyć. Kiedyś dbali o to, co jedzą, a na starość niestety już im sie nie chce i kupują mnóstwo taniego żarcia w biedronce, pakowane wędliny itp. My z mężem kupujemy mięso od zaprzyjaźnionej hurtowni- jest drogie, ale świetnej jakości.

Gość gość
a stać Cię będzie na leczenie? czytałaś kiedyś skład takiej szynki lub wyrobu szynkopodobnego? Wiesz, że niejednokrotnie 1 kg takiej szynki robi się z 0,5 kg mięsa? Kup sobie kawałek mięsa i sama zrób wędlinę na kanapki skoro na droższą Cię nie stać.

Gość gość
:)najlepiej to sie tym nie przejmowac i na zakupy se fajne jakies isc i moze wtedy wszystko sie ulozy no juz no spoko no 222 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
ja jak kupie szynke i upieke to raczej ona maleje a tak jak oni robia szynke to rosnie o prawie 50% ...to o czym my tu mowimy ...

Gość gość
kupna szynka z niższej półki po 2-3 dniach pokrywa się takim lepkim śluzem - blee. ja kupuję szynkę w sklepie z certyfikatem - wiem można taki kupić, ale wędlina od nich jest pyszna a po tygodniu po prostu obsycha - zupełnie jak ta domowa.