Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomooo33

Pomóżcie 28tc!

Polecane posty

Gość niewiadomooo33

Jestem w 28 tc od wczoraj miewam chwilami dziwne kłucie/ból (ciężko to opisać ) tak jakby w kroczu ... Nie jest to regularne ale czasami dosyć silne , strasznie się martwię czy to aby normalne .... ... biorę już luteinę , nospe i asparagin 3 * dziennie ,

Gość gość
ja tez tak mam. to chyba normalne

Gość niewiadomooo33
fajnie że się odezwałaś ! U mnie czasami ból utrzymuje się ok. 10 sek. zaś następnym razem jest to sekunda ... Kurdę martwię się czy to aby nie szyjka :/

Gość gość
A to nie są czasem te skurcze hicksa braxtona? Jestem teraz w 27 tc i jeszcze za wiele nie moge powiedzieć, bo tylko czasami boli mnie, jak na miesiączkę.

Gość gość
Ja mam od pewnego czasu dokladnie to samo. I mam.tak wtedy kiedy mala obroci sie nozkami do dolu i tak boleśnie kopie po szyjce... fakt ze mam ja ulozona nisko.

Gość niewiadomooo33
u mnie mały od kilku tyg jest skierowany główką w dół , więc kopy w szyjkę raczej wykluczam . no chyba że przekoziołkował w górę ... a jeśli chodzi o te skurcze przygotowawcze to one chyba powinny być bezbolesne ? ... Wczoraj jak juz układałam się do snu bałam się aż przekręcić bo nasilało się przez chwile gdy wykonywałam jakiś **********le zaraz przestało... hmm może rzeczywiście mały coś tam skubie.. Dziękuje wam za odzew :*

Gość gość
To ze od kilku tygodni skierowany glowka w dol jie znaczy ze Ci sie nie przekrecil. Mi teraz w 32 tygodniu mala sie obrocila nawet nie wirdzialam kiedy a w piatek byla jeszcze glowka do dolu... nawet nie poczujesz jak fiknie..

Gość gość
Nie chcę Cię straszyć bo różnie to bywa ale ja w ten sposób właśnie odczuwałam skracanie się szyjki. Tzn. zdarzały mi się takie kłucia, które nie oznaczały nic. Ale jeśli powtarzały mi się regularnie np. przez cały dzień albo wieczór to zaraz okazywało się, że szyjka jest skrócona. A mam co do tego pewność bo leżałam wtedy w szpitalu na patologii i regularnie byłam badana. Absolutnie nie chcę Cię straszyć ale piszę jak było u mnie- nie mówię przy tym, ze u Ciebie jest tak samo. Wiele dziewczyn nie ma pojęcia kiedy ich szyjka się skraca, wiele też ma rozmaite bóle a ciąża jest zupełnie zdrowa.

Gość gość
Skurcze skurczami ale przekrecic.sie mogl i kopwc po szyjce moze Ja tez mam skurcze momentami bolesne i to jedt inny bol.

Gość niewiadomooo33
Właśnie wiem że mógł się przekręcić , ale rano czułam czkawkę na dole (moj gin mowi gdzie czkawka tam główka) ale wiadomo pewności nie mam , zreszta rączkami też może boksować. ... ahh mam nadzieje że wszystko bedzie ok... a z tą szyjką to właśnie czytałam że to może oznaczać skracanie :/ dlatego się martwie ... :/ i tak moja nie jest zbyt długa (niecałe 4 cm ) .... Wizyte mam dopiero 1.09...

Gość gość
Ja mialam klucia wlasnie w 28 tyg i myslalam ze to normalne a okazalo sie ze mam zapalenie pochwy ktorego nawet nie czulam i nie wiem skad sie wzielo. Dostalam tabletki dopochwowe na kilka dni i klucie przeszlo.

Gość gość
ja też tak miałam takie chwilowe ukucie bardzo nie przyjemne no niestety pamietaj ze organizm przygotowuje sie do porodu wszystko sie rozciaga a do tego malenstwo szaleje :) ale jak cos cie niepokoi zadzwon do swojego gin ! powodzenia

Gość ehgghhh
Ja takie klucie odczulam tylko raz gdy córka kopnela mnie właśnie gdzieś w okolice szyjki. Było to bardzo nieprzyjemne i wystraszyłam sie, ze cos sie dzieje, ale później juz tego nie doświadczyłam. A dziecko w brzuchu może obracać się do samego porodu. Moja siostra urodziła blizniaki - dzieci zmieniały pozycję do ostatnich dni przed porodem.

Gość gość
ja jestem w 27 tygodniu, i tez mam czasem takie klocia w kroczu, dlugo nie trwaja ale jednak, ostatnio mialam tez takie nieregularne lekko bolesne krotkie skurcze trwajace okolo 2 h, ale przeszlo, za tydzien mam wizyte zobaczymy czy cos jest nie tak, do tej pory bylo ok. Mysle ze rozne bolesci sa wpisane w okres ciazy, oczywiscie dla swietego spokoju mozna jechac i sprwadzic do lekarza.