Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka dla noworodka, co najlepsze

Polecane posty

Gość gość

Hej! Może któras podpowiedzieć jakie kosmetyki, pieluszki stosuje u swojego dziecka i co poleca? Będę wdzięczna

Gość gość
Myślę, że sama musisz przetestować bo dzieci różnie reagują. My np. używamy pieluszek pampers zielonych i czasami dada (jednak mam wrażenie, że przy nich pupa jest mokra). Jeśli chodzi o kosmetyki to polecam hipp. A ostatnio kupiłam babydream z rossmana i też są ok :) do pupy stosujemy linomag tak profilaktycznie a jak są jakieś odparzenia czy krostki to sudocrem. Moje dziecko nie jest bardzo wymagające, nic jej nie uczula.

Gość gość
Dzięki za szybką odpowiedź :-) Ja wiem, że najlepiej sprawdzać wszystko, że tak powiem w praniu, ale chciałabym zrobić już jakieś małe zakupy i mam mały dylemat. Właśnie zastanawiałam się nad serią Hipp, bo polecane i mało chemii ma, no i Babydream z Rossmana :-) Bo szczerze mówiąc jak czytam te wszystkie opinie i zgłębiam składy to coraz głupsza jestem :-) A pieluszki to chyba Pampers kupię na początek i będę testować inne potem. Właśnie Dada, no i te z Rossmana też

Gość limfa12
Pieluchy uzywamy pampers i dada. Chusteczki mokre babydream (niebieskie). Kupiłam tez na próbę pampers ale byly strasznie mokre i miały zbyt intensywny zapach. Do pupy tylko Bepanthen, ew. mixa z rossmana, ale bepanthen najlepszy! Kup przez net bo jest o wiele tańszy (25zl a w Rossman 49!). Do kąpieli uzywamy hipp (plyn i żel do mycia) i 1-2 w tyg emolium albo oilatum.

Gość gość
Kosmetyków jak najmniej dla noworodka. Ja uzywalam oilatum do kąpieli, ale tez taki płyn z oliwką z Ziai od pierwszych dni - świetny jest ale tylko w aptekach do kupienia. Z ciuszków pajacyki najlepsze. Polecam z Tesco albo z Mothercare, bo mają napy zaczynające się tak powyżej kostki i stópka nie ma mozliwosci się zaplątac w dziurkę. Jak ktoś uzywał ,to wie o co chodzi. Co do pieluch to trzeba wypróbować. Najbardizej chlonnesa biale pampersy, ale drogie.

Gość gość
aaa do pupy linomag. A jak odparzenie to tylko tormentiol. Poelcały mi go połozne i na Inflanckiej i na Madalińskiego, że mozna juz dla noworodka i do dziś zawsze w domu mam.

Gość limfa12
A jeszcze zapomnialam dopisac ze przydaje sie sol fizjologiczna w ampulkach do mycia oczu i woda morska (w spreju) + frida do czyszczenia nosa. Do pepka octanisept, ew. gaziki Leko. Twarz malucha przemywam wacikiem namoczonym w wodzie przegotowanej. Codziennie tez przemywam wnetrze buzi gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie -takie przygotowanie do pozniejszego mycia zebow :)

A kremu na odparzenia nie polecam, bo maly nie mial nigdy (ma 8 tygodni). Dlatego twierdze ze ten bepanthen jest najlepszy :)

Gość gość
a po co natłuszczacie dziecku skórę oilatum, emolium i innymi świnstwami? wszystkie Wasze dzieci maja problemy ze skórą?

Gość gość
Mój po porodzie miał suchą skórę, które odpadała po prostu płatami. Stosowaliśmy emolient i tak zostało do dziś.

Gość cześć i czołem kluski
Polecam pampersy active baby, do kąpieli penaten, sudocrem na wszelki wypadek, chusteczki do tyłka babydream.

Moj byl wczesniakiem i mial bardzo delikatna skore. Lekarz zalecil nam oilatum. Teraz juz nie uzywamy codziennie tylko 1-2 razy w tygodniu. Dzieki temu nie musze uzywac oliwki.

Gość gość
-pieluchy kup tańsze np dada , przez pierwszy miesiąc praktycznie ciągle noworodek sra u nas pieluchy szły jak woda - chusteczki nawilżające ja używam tych z tesco pomimo niskiej ceny nie mają alkoholu, nie są perfumowane, bez pegów - do pupy alantan maść ( w szpitalu taka była używana) potem puder a efekt taki ze maly ma 9 mcy i ani razu nie miał odparzonej pupy - kosmetyki do kąpieli cóż u nas tylko hipp żel do mycia ciała i włosów ( 2w1) plus oliwka przez pierwszy miesiąc potem nic

Gość gość
Z wyprawkowych hitów to polecam butelki Suavinex, termobutelkę Pacific Baby i pościele papillon-shop.pl. Sprawdzone, bardzo porządne produkty.