Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaonaxxx

proszę o radę panie które długo używają antykoncepcji doustnej

Polecane posty

Gość jaonaxxx

jw. drogie panie te które zażywają tabletki anty po kilka kilkanaście lat proszę o opinię pytam bo ja zażywam ze względu na endometriozę przede wszystkim ale waham się co dalej

Gość gość
Tabletki zazywa się aby się bezpiecznie bzykać,szczególnie w młodym wieku.

Gość gość
gościu mi chodzi o opinię kobiet mających duże doświadczenie w ich zażywaniu wiem czym są i wiem że są antykoncepcją , nie jestem nastolatką z kręconymi włoskami po prostu zażywam je boje się zakrzepicy i innych skutków ubocznych dlatego pytam o zdanie kobiety które wiele lat je biorą wie proszę bez głupawych idiotycznych komentarzy

Gość gość
Zdiagnozowano u mnie endometriozę w 2008 roku, do dnia diagnozy co miesiąc męczyłam się ze straszliwymi bólami brzucha podczas miesiączki. Od sześciu lat jestem na hormonalnej terapii zastępczej, na początku były to tabletki, teraz jest to pierścień dopochwowy. Na pierścieniu moja waga nie szaleje, nie mam przy nim bóli głowy, czasem występuj swędzenie lub pieczenie w pochwie, szczególnie po stosunku ale umycie pierścienia i założenie razem z nim invagu rozwiązuje problem. Jeśli chodzi o układ krążenia, u mnie w rodzinie nikt nie ma chorób serca czy zakrzepicy. Staram zdrowo się odżywiać i dużo ćwiczyć – zresztą ćwiczenia i odpowiednia dieta to podstawa przy walce z endo. Co pół roku robię morfologię krwi i próby wątrobowe, na razie odpukać wszystko jest dobrze.

Gość gość
dziękuje gościu z 12.08 no właśnie te boleści przy endo mnie rozwalają kiedy nie biore tab , miałam operacyjnie usuwanego guza endometrialnego na razie biore i jest oki boję się odstawić i boję się brać eh. a to ja autorka.

Gość gość
wiem co czujesz, mam podobne dylematy... do tego problem z zajściem w ciąże :(

Gość poli31
ja biorę juz 12 lat...nie mam zadnych skutków ubocznych

Gość gość
4lata brałam Dianę35.Czasami bołała mnie głowa..Odstawiłam

Gość gość
najpierw tabletki,później plastry a na koncu zakrzepica i juz wiem ze nigdy nie bede mogła brac hormonów.