Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabkilkmalina

Czemu dajecie dzieciom do jedzenia syf ?

Polecane posty

Gość gość
pfffffffffffffffffffffff....

Gość gość
a dziecko pójdzie do szkoły i nakupuje sobie w końcu tego syfu i będzie się chowało i po kątach żarło, a jak nie w szkole to w końcu i tak z ciekawości gdzieś zje, kupi czy dostanie i spróbuje i nie opowiadajcie bzdur, że tak dziecko wychowacie i wyrobicie mu nawyki żywieniowe, że nie sięgnie po to. Sięgnie sięgnie i to normalne, że dziecko świata ciekawe zerwie zakazany... baton :) a jak mu zasmakuje, a w domu mówią, że to zuoooo to będzie wcinac po kryjomu na umór i przy każdej możliwej okazji :o

Gość gość
Tak na magnesie moja babcia ma 90 lat i za czasów jej młodości nie bylo żadnych slodyczy . Cukru nie było jedynie miód . Dzieci jadły kiszona kapustę , kwaśne mleko , piły duzo wody z studni i herbaty z lipy . Dzięki temu nie miały nadwagi czy próchnicy. XX Bez przesady, sama jestem babcia, slodycze były od wieków. Moja babcia, urodzona jeszcze w XIX w. znala mnostwo przepisów na ciasta, torty. W młodości ( ponad 100 lat temu), od dziadka często dostawała czekoladki. Malo się jadło warzyw, zwłaszcza surówki były praktycznie nieznane, nawet sałatę sie gotowało. Jednak babcia żywiła nas zdrowo, dużo jarzyn , owców, mało tłuszczu, żadnych panierek czy zasmażek. Teraz jest niestety więcej chemii, ale z przyzwyczajenia w naszej rodzinie je sie zdrowo, unika konserwantów itp. Nie jem syfu, nie dawałam dzieciom ani wnukom. Nie wszystkie babcie trują:)

Gość gość
Tiaaa,moja ponad 80 letnia babcia opowiadala jak to chodzila sprzedawac jagody a potem z siostra za te pieniadze szla i kupowala cukierki z takich wielkich slojow:) a nawet jak poszly kupic papierosy jak byly ciut starsze,spalily jednego i stwierdzily,ze niedobre i oddaly dziadkowi :D czyli mojemu prapradziadkowi:) nie kiedys to w ogole niezdrowych rzeczy:D fakt,ze bylo to wszystko mniej przetworzone,naturalne, mleko i smietana nieodluszczone,smalec. Jedzono tlusto i slodko tylko ze bez chemii.

Gość gość
mój synek 19 miesięczny chyba jak wszystkie dzieci uwielbia to co słodkie. Ja mu tego nie dają, na szczęście nauczyłam go jeść owoce i zamiast słodyczy daję mu owoce ( jabłka, banany, śliwki, brzoskwinie, winogrona ) - uwielbia je jeść. Ale jak pojedziemy do dziadków z jednej i drugiej strony to oczywiście wpychają mu zawsze ciastka, cukierki i inne g****a, jak się pytam dlaczego go tym karmicie odpowiedź brzmi : bo chciał.....