Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne czy można nie robić przerwy w ich braniu

Polecane posty

Gość gość

tabletkę pierwszą wzięłam 20 sierpnia, tabletek jest 21 czyli skończą się 9 września, wtedy 7 dni przerwy na miesiączke czyli do 16 września a potem zaczynam nowe opakowanie tak? moj chłopak moze przyjechać zza granicy i mam miec pierwszy stosunek 14go wrzesnia. Nie ma innej opcji. Czy mogę nie robić przerwy na miesiączkę i brać dalej tabletki?

Gość kubek z kawą
A po co chcesz to robić? Wyjaśnij proszę.

A dobra, nie zakumałam. Nie chcesz uprawiać seksu w czasie krwawienia z odstawienia. Można nie robić przerw. Jednak zadzwoń do swojego ginekologa i spytaj czy po jednym (pierwszym) opakowaniu możesz tak zrobić.

Gość gość
nie chcę robić przerwy w braniu tabletek ponieważ wypadnie ona w terminie kiedy spotykam sie z moim ukochanym. Nie widzieliśmy się 2 lata, jasne że dojdzie do stosunku, chcę być w tym czasie chroniona

Gość gość
można choć to nie zalecane ale jeden raz nic się nie stanie , powinno być oki choć w trakcie drugiego opakowania mogą się plamienia pojawić

Gość gość
wiecie...to będzie nasz pierwszy wspólny raz, nie chcę zeby był jakiś obrzydliwy przez moje krwawienia z przerwy w braniu tabletki :// rozumiecie...