Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co mamy przeznaczyć te pieniądze?

Polecane posty

Gość gość

Udało się nam (mi i partnerowi) zarobić trochę więcej pieniędzy. Zastanawiamy się co najlepiej z nimi zrobić 1) odłożyć na czarną godzinę 2) pojechać na wycieczkę poleżeć na plaży (nigdy nie byliśmy na takiej wycieczce i to może być nasza jedyna szansa) 3) urządzić salon (kupić meble itd bo w tym momencie stoi pusty) Co wy byście zrobiły?

Gość gość
o jakiej sumie mowimy?

Gość gość
Zostawić na czarną godzinę. Zawsze się przyda parę groszy a nie przefiukacie na wycieczkę i zostaniecie bez złotówki!

Gość gość
Ja bym urządziła salon i jechała gdzieś na weekend. Myślę, że te 2000 to czyjś żart.

Gość gość
Skoro salon stoi pusty to na Waszym miejscu umeblowałabym go.

Gość gość
w okolicach 6 tys

Gość gość
No właśnie dziś rozmawialiśmy o tym salonie i się pokłóciliśmy... Urządziliśmy już całe mieszkanie, to była wojna, teraz znów się zacznie :D Nie jesteśmy w stanie dojść do porozumienia w niektórych kwestiach Wcześniej mówiliśmy, że za te pieniądze gdzieś pojedziemy, w sumie to już mi się trochę odechciało ale jeśli pomyślę, że może już nigdy nie pojedziemy na takie wakacje, w końcu meble można zawsze wziąć na raty...

Gość gość
doradzi ktos jeszcze?

Gość gość
Odlożyć na lokatę.

Gość gość
wolelibyśmy pojechać gdzieś późną jesienią lub zimą ponieważ wtedy mój facet może zrobić sobie wolne (wiosną i latem ma najwięcej pracy, której nie może zostawić) Poza tym nie chciałabym jechać do egiptu czy tunezji, wolałabym coś innego, np kretę jednak obawiam się, że może być tam zimą za zimno...

Gość gość
A gdzieś w Europie w ogóle warto jechać zimą? Mam na myśli wyjazd typowo wypoczynkowy...

Gość gość
na wycieczkę

Gość gość
ja bym urzadzíla salon a jak cos zostanie to na czarna godzine niech lezy na koncie pewnie jestescie mlodzí wiec na wczasy tez dozbieracie :)

Gość gość
Nie wydawałabym w ogóle. Można powiększyć te sumę. A ludzie bieduja i tylko o wakacjach myślą, troche przyjemności a konto puste.

Gość gość
Ja kupiłabym meble do salonu, skoro nie macie. Płacić odsetki za raty to bez sensu, jak pieniądze są. Bez wakacji można się obejść, a bez mebli ciężko...

Gość gość
Czasem można wziąć coś na raty 0%... Jednak chyba zrezygnujemy jak na razie z tej wycieczki. Doszłam do wniosku, że przyjemniej się wraca do mieszkania gdzie można spokojnie rozwalić się na kanapie itd, poza tym jak będziemy mieli salon to moglibyśmy już kogoś spokojnie zaprosić (np zrobić parapetówkę) poza tym moglibyśmy zrobić u siebie święta, lub zaprosić i poznać naszych rodziców... Nie wiem czy wystarczy tyle pieniędzy ale zawsze można byłoby część wziąć na raty 0%

Gość gość
"Bez wakacji można się obejść, a bez mebli ciężko... " Tzn my mamy umeblowaną pozostałą część mieszkania i mamy miejsce na swoje rzeczy, salon bardziej ma służyć za część wypoczynkową, oglądanie tv, czytanie książek, granie w gry planszowe, spędzanie czasu z gośćmi itd Czyli najważniejsza byłaby kanapa i jakiś stolik, jednak chciałąbym żeby było ładnie dlatego też musi być też reszta mebli

Gość gość
gracie w gry planszowe???

Gość gość
kupiliśmy scrable i grę planszową rpg magia i miecz, mamy też szachy i karty, nie gramy bo nie mamy za bardzo na czym :D Jednak jakbyśmy mieli salon to może byśmy grali

Gość baska887
Ja też bym urządziła salon, widziałam fajne inspiracje na http://zbudujmyto.pl na pewno wyszłoby coś fajnego za odłożone grosze, nawet jeśli nie ma tego za dużo, zawsze można zaoszczędzić robiąc coś diy ;)