Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

listonosz nie przyniosl mi listu tylko wrzucil awizon do skrzynki

Polecane posty

Gość gość

Maz dzis dostal paczke(nie miescila sie do skrzynki).to byl zwykly list nie polecony. pani listonosz odrazu zostawila paczke na poczcie a do skrzynki wrzucila awizo. ja bylam od rana w domu z dzieckiem i nikt nie dzwonil. pewnie nie chcialo jej sie nosic.

Gość gość
Bo takich listonosz nie nosi... U mnie tez tak robia.

Gość gość
awizon?????????? chyba przedszkole siedzi na tej kafe.

Gość gość
ale czy to jest zgodne z prawem pocztowym?

niestety jest, jezeli chcesz zeby wszystko zostawial w skrzynce to musisz na poczcie wypelnic druk wtedy beda nosic albo zostawiac w skrzynce. wiem bo sama czesto zamawiam cos przez internet i jak kiedys wparowalam na poczte i zrobilam troche szumu ;D mila pani w okienku mnie poinformowala ze takie maja prawo;)

Gość gość
ja też kiedyś narobiłam szumu na poczcie, ale pani prosiła o zrozumienie, bo odkąd można listem przesyłać większe przedmioty, listonosz ich po prostu nie mieści w swojej torbie wzięlam się na sposób i zaczęłam za polecony dawać listonoszce 5zł, odtąd zawsze miałam przyniesione do domu, albo zostawione u sąsiadów (fajnych mam i żyjemy prawie jak w rodzinie)- tak myślę, że czas, który oszczędzę (należę do poczty głównej i tam są zawsze straszne kolejki i zła organizacja ) wart jest tych 5 zł

Gość gość
Ja bym tym draniom d**y prześwięciła. Mi kiedyś dziad cały czas wrzucał awizo do skrzynki, czy to paczka czy list, bo się ch/u/j/a/s/o/w/i nie chciało na III piętro wchodzić. Jak mu zrobiłam szum u naczelnika, tak od tamtej pory zawsze mi wnosi wszystko z krzywym uśmiechem na twarzy.

Gość gość
co to jest awizon?

u rodzicow pani dawala wszystko sasiadom az tatus sie wkurzyl i pojechal do kierowniczki. pani przyszla z przeprosinami o 21;)

Gość gość
U mnie listonosz zawsze przynosi. Nic nie wypełniałam na poczcie, więc pewnie to też dobra wola listonosza.

Gość gość
awizo. n przez przpadek dodalam