Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy prawdziwy facet powinien być wg was lekko agresywny ?

Polecane posty

Gość gość

nie taki co bije i g****** wiecie o co mi chodzi ?

Gość gość
Pytanie pewnie kierujesz do kobiet? Jestem facetem ale odpowiem. Wg mnie nawet agresja oznacza słabą psychikę, nieumiejętność kontrolowania się i radzenia sobie z problemami. Kobiety niby to lubią, ale ja uważam że agresja nawet mała to duża skaza. Co innego stanowczość. Facet powinien umiec taki być gdy trzeba

Gość gość
*Wg mnie nawet MAŁA agresja

Gość gość
tak jak ktos apisal - nie agresja, tylko stanowczosc

Gość gość
Agresja to objaw frustracji i nie radzenia sobie z samym sobą, mówiąc wprost człowiek agresywny, to człowiek bardzo słaby psychicznie.

Gość gość
nie, agresywne są osoby słabe. To odpowiedź na strach - ktoś kto jest nawet trochę agresywny jest niepewny siebie.

Gość DAWNY CREAM
mysle ze im facet jest agresywniejszy tym ma lepsza czyli ładniejsza panne

Gość gość
Bzdura właśnie jak jesteś za spokojny to masz ciężko życiu bo ludzie takich nie lubią i tyle

Gość gość
jak jesteś flegmatyczny to tak, ale żywe, interesujące, spokojne osoby mają w życiu najlepiej

Gość STARY KAWALER BRONEK
Właśnie jak jesteś zwykłym śmieciem który nigdy nie wychodzi z domu nie masz kolegów koleżanek dziewczyny itp jesteś za spokojny to masz przesrane i tyle

Gość gość
mój partner jest spokojny, a ma znajomych, wychodzi i nie jest "śmieciem" :D Poza tym TY spokojny nie jesteś

Gość STARY KAWALER Bobek
No jak nie

Gość gość
O agresji w ciekawy sposób pisał John Eldredge w swojej książce "Dzikie serce. Tęsknoty męskiej duszy". Oto jeden z fragmentów: "Agresja jest częścią męskiego przeznaczenia, jesteśmy do niej „podłączeni stałym łączem". Twierdząc, że mężczyzna został stworzony na obraz Boga, postarajmy się także nie zapominać, że „Pan wojownikiem, Pan jest imię Jego". Małe dziewczynki nie wymyślają zabaw, w których trup kładzie się gęsto, a rozlew krwi jest konieczny dla uciechy. Wymysłem kobiet nie jest na przykład hokej. Ani boks. Chłopiec musi coś atakować — i tak samo mężczyzna, nawet jeśli jest to tylko mała biała piłka golfowa. Chce ją wbić do przyszłego królestwa. Z drugiej strony, moi chłopcy nie chodzą na herbatki. Nie dzwonią do przyjaciół, by porozmawiać o swoich związkach. Nudzą ich gry, w których nie ma elementu ryzyka, współzawodnictwa albo rozlewu krwi. Gry zespołowe oparte na „wzajemnej zależności" są dla nich zupełnym nonsensem. „Nikt nie zginął?", pytają niedowierzająco. „Nikt nie wygrał? To o co w tym chodzi?" Powszechny charakter takiej postawy powinien nas przekonać, że „chłopiec wojownikiem, chłopiec jest imię jego". A to, co robią, nie jest tylko groteską. Kiedy chłopcy bawią się w wojnę, ćwiczą role do o wiele poważniejszego dramatu. Pewnego dnia być może przyda ci się taki chłopiec do obrony." x Nie chcę tutaj przytaczać obszernych fragmentów książki, bo forum nie jest odpowiednim miejscem do tego, za to zachęcam wszystkich mężczyzn i nie tylko do jej przeczytania. Gwarantuję, że Wasze życie, sposób myślenia i postępowanie po tej lekturze się zmieni. x Chcąc jeszcze pozostać na moment w temacie agresji, pozwolę sobie przytoczyć kilka słów z recenzji wyżej wspomnianej książki autorstwa pewnego blogera (muszkieter.in). "Dzisiejszy mężczyzna jest ładnie ubrany, pięknie ogolony nie tylko na twarzy, wspaniale wyrzeźbiony przez siłkę, basen i fitness, miły, skuteczny, metroseksualny i… taki niemęski. Wmawia się nam, że mamy kryzys i nasza agresja czy porywczość jest czymś złym. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przystaliśmy zgodnie na tę kastrację naszej dzikości, która pozwalała przetrwać przeszłym pokoleniom. Dziś nie wypada być gwałtownym, dziś trzeba nad sobą panować. Jak politycy. I kłamać, że jest się szczęśliwym."

Gość gość
Kobiety pragną agresywnego faceta. Popatrz jakie agresywne sa dziś kobiety. Jeśli jesteś mniej agresywny od kobiet będą uważali cię za zwykła core i ciepła kliche.

Gość gość
agresywny jest cham debil a nie normalny mezczyzna wy zakompleksione zalosne prawictwo wypisujace debilne glupoty zmadrzejcie w koncu bo patrzec na was nie mozna

Gość gość
nie powinien byc agresywny

Gość gość
nie lubie agresywnych facetow.

Gość gość
Mężczyzną powinien być wyraźniejszy od kobiety.

stanowczy, rywalizujący, dominujący. czasem trzeba komuś przypierdolić w obronie własnej czy cudzej. natomiast agresywny - więzienia są ich pełne:O wejdź na topik "mój chłopak siedzi w więzieniu" na tym forum to znajdziesz kobiety, o których mowa w temacie:O

musi po prostu bić się o swoje. a agresywny to mi się kojarzy z takim pieskiem, któremu coś się wydaje. jak kobietka nie przestrzega reguł związkowych i dostaje w mordę - to jest patologia:O

Gość gość
Wilk 1946? :)

Gość gość
agresywny po co? agresja może być odpowiedzią na atak czy intruza, i 90% społeczeństwa potrafi się tak zachowywac. po co mi ktoś kto zachowuje się "lekko agresywnie" caly czas?

Gość pirat flapjack
brokeninside87 hej mozna z toba prywatnie pogadac?

Gość gość
agresja jest częścią mężczyzny czy tego chcesz czy nie (wyższy poziom testosteronu niż u kobiet), by zdobyć kobietę facet korzysta właśnie z tej cechy (powinien) kobietom jest obca (niektórym) i to je fascynuje. Agresja bez opanowania to zmora rodzin z tzw. niebieską kartą, ale to inna baja.